Les obres per retirar l’amiant del Mercat de l’Abaceria avancen, ara ja amb la bombolla que evita que s’alliberin fibres de la nau central en ple funcionament. En unes imatges enregistrades per un veí, Joan Maria Millat, es pot veure com els operaris mouen l’estructura per situar-la al darrer punt de la nau central on encara hi ha fibrociment. La resta de la teulada ja n’està alliberada: segons es pot veure al vídeo, només queda l’estructura que aguantava el sostre.

Les obres del mercat han patit diversos endarreriments. Havien de començar la tardor del 2018, després que les parades es traslladessin al mercat provisional més tard del previst. Finalment, però, les tasques de demolició no van arrencar fins al gener del 2019.

En concret, la retirada de l’amiant es va iniciar al març. El primer pas va ser retirar-lo de les naus laterals, també mitjançant una bombolla per evitar que se n’escapessin fibres. Després d’estar setmanes aturats durant l’estat d’alarma pel coronavirus, els treballs es van reprendre al juny.