Ja fa un any que els paradistes del Mercat de l’Abaceria es van traslladar a l’actual carpa provisional en què s’estaran mentre durin les obres per construir l’edifici definitiu. Tant els comerciants com els clients habituals del mercat estan satisfets, en general, amb el resultat de l’espai temporal i de com ha funcionat al llarg dels darrers mesos, però temen que les obres per aixecar les noves instal·lacions no es compleixin en el termini promès; malgrat que fan un balanç positiu de la carpa provisional, no volen estar-s’hi gaire temps.

Als comerciants els preocupa que la provisionalitat de la nova ubicació s’allargui més del previst. Alguns paradistes han guanyat clientela i ingressos amb la nova ubicació. Asseguren que als entorns del passeig de Sant Joan hi ha molts pisos turístics i que això fa que més turistes que abans vagin a visitar el mercat i a comprar-hi. També hi ha comerciants, però, que lamenten que han perdut veïns de Gràcia que habitualment hi anaven a comprar i que ara han deixat de fer-ho perquè el mercat es troba més lluny de casa seva.

Un any després del trasllat, els venedors recorden les condicions en què vivien a l’antic mercat. Expliquen que les instal·lacions estaven perjudicades i que treballar-hi era gairebé inaguantable, sobretot a l’hivern, perquè no hi tenien calefacció. Per això estan contents amb el nou espai temporal.

Mercat de l'Abaceria

Al llarg del dia els comerciants organitzen activitats a tocar del mercat per commemorar aquest primer aniversari, com batucades i un dinar popular.

Temor perquè es retardin el final de les obres

Mentre els paradistes treballen en aquest espai temporal, les obres per enderrocar l’antic edifici del mercat s’han endarrerit, almenys, fins a la tardor. Això després de la detecció d’amiant a la teulada i la voluntat de retirar-lo de manera segura i sense perjudicar la salut dels veïns que viuen als entorns. Els comerciants tenen por que la provisionalitat de la carpa s’allargui més del previst. Denuncien que les obres estan aturades i es mostren convençuts que no es compliran els terminis.

A alguns venedors també els preocupa el que puguin trobar els operaris un cop comencin a excavar el subsol on s’aixecarà l’edifici definitiu. Donen per fet que trobaran força aqüífers i no descarten troballes de restes arqueològiques. Això, diuen, pot fer que es retardin encara més les obres.

Els usuaris, satisfets, també, amb la carpa

Els clients habituals del Mercat de l’Abaceria asseguren que estan molt contents amb les instal·lacions provisionals. Molts ja eren usuaris de l’edifici anterior, però, comparant-los tots dos, la gran majoria es decanten per la ubicació actual, per la localització (al passeig de Sant Joan, entre els carrers de la Indústria i de Maria Claret) i perquè creuen que té millors condicions.