“La pujada de preus és insofrible i s’ha de fer estop”. “No podem esperar més, és el moment de fer la revolució”. D’aquesta manera fa una crida la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) a les famílies a sortir al carrer i mobilitzar-se aquest dimecres a les 18 h de la tarda a la plaça d’Urquinaona.

El seu president, Jordi Giró, assegura que l’encariment de preus de l’energia i el gas és gravíssim i “s’ha de posar fi als beneficis milionaris que tenen les energètiques en detriment de les economies familiars i de la classe treballadora. Giró reclama la fi de l’oligopoli d’aquestes companyies que fan que moltes persones “no arribin a final de mes”.

Qui també es pronuncia d’una forma similar és Michela Albarello, secretària de Relacions Institucionals de CCOO, qui defensa un canvi en el sistema de fixació de preus elèctrics i que l’energia s’hagi de pagar pel preu de producció i no per la seva especulació. Albarello demana alhora una rebaixa d’impostos i que es garanteixi “una transició energètica real” aprofitant l’acord dels fons europeus.

No pot ser que les crisi sempre les paguem les mateixes persones
Michela Albarello, Relacions Institucionals de CCOO

“Control dels preus del lloguer”

Els preus “abusius del lloguer” també són motiu, segons Giró i Albarello, per sortir al carrer. Giró assegura que aquesta “pujada dislocada” dels preus del lloguer afecta moltíssim les famílies, ja que moltes “estan en greu situació de vulnerabiliat social“. Albarello, en aquest sentit, proposa recuperar la revisió de la clàusula salarial per compensar l’encariment del lloguer i del preu de la vida.

“Tenen existències per a quatre i cinc mesos de carburants”

Pel que fa a l’augment del preu dels carburants, el president de la CONFAVC creu que “ens estan aplicant uns nous preus de compra” quan en realitat els governs tenen reserves per a quatre i cinc mesos de producte. Per aquest motiu, Giró defensa que “podrien apaivagar aquesta pujada”.