Marxa lenta taxistes Via Laietana

Els taxistes de Barcelona sortiran al carrer en una marxa lenta el proper 23 de març per protestar contra la pujada del preus de l’energia i els carburants. La protesta la convoca el sindicat Elite Taxi, i se suma a les mobilitzacions que han convocat els sindicats i les associacions veïnals i de consumidors a escala estatal per l’encariment dels productes provocat pel conflicte bèl·lic a Ucraïna.

Marxa lenta de taxis des de l’aeroport al Parlament

La mobilització dels taxistes començarà a les 9 del matí a la terminal 1 de l’aeroport de Barcelona-el Prat. D’aquí, els vehicles marxaran “en caravana” en destinació al Parlament de Catalunya. La intenció del sindicat és creuar Barcelona per la Gran Via i el passeig de Sant Joan. Després, un cop aparcats els taxis, volen anar fins a la cambra catalana per demanar una reunió amb el vicepresident del govern, Jordi Puigneró, “com a màxim responsable del taxi català”.

El sindicat preveu que a la protesta hi participin 2.500 taxis i 5.000 taxistes. Després de la mobilització sectorial, els taxistes s’afegiran també a les protestes que es convoquin en l’àmbit nacional.

Elite Taxi exigeix mesures urgents pel sector

L’assemblea d’Elite Taxi va decidir dilluns, 14 de març, unir-se a les mobilitzacions que s’han convocat a escala estatal contra l’increment dels preus, també dels carburants. El sindicat considera “indecent” com se’ls ignora i no se’ls donen solucions des de l’administració per pal·liar una situació “que s’està convertint en insostenible” per al sector. Consideren que la inflació del 8 % i l’increment del preu del combustible del 35 % del darrer any fa que els taxistes estiguin en una situació “insuportable”. Per tot plegat, Elite Taxi exigeix solucions a l’AMB i la Generalitat, com ara una revisió urgent de les tarifes o ajudes directes al sector.