Uns 150 camioners han fet una marxa lenta a peu aquest dimecres al matí per la ronda del Litoral. La protesta coincideix amb el 10è dia de vaga dels transportistes indefinida. La mobilització l’ha convocada per la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport, integrada sobretot per petits autònoms, que ha fet una crida als transportistes a concentrar-se a partir de les 8 h a la Zona Franca. Una hora més tard, ha començat aquesta protesta a peu. Els transportistes han caminat en sentit Besòs i després, a les 10 del matí, en arribar a la sortida 14, han canviat de sentit per continuar la protesta en sentit Llobregat fins a arribar a la sortida 17, el mateix punt on s’ha iniciat la mobilització. El tall de la ronda ha finalitzat a tres quarts d’onze del matí, quan els transportistes han abandonat la via.

Els transportistes asseguts a terra durant un dels moments de la protesta

Durant la protesta s’han cridat consignes demanant la dimissió de la ministra de Transport, Raquel Sánchez, i s’han sentit proclames com “Som transportistes, no som terroristes”. Demanen poder seure a negociar amb el govern. “A veure si la ministra es digna a escoltar els veritables transportistes, els que mouen el país”, ha reclamat Miquel Gómez, membre de la plataforma. Critiquen que el govern no els reconegui com a interlocutors perquè són petits empresaris i autònoms, i només vulgui seure amb les patronals del sector. També consideren que la oferta de 500 milions d’euros del govern espanyol per a abaratir el gasoil és del tot insuficient. A banda de la marxa a peu per la ronda, a primera hora d’aquest matí s’han repetit els piquets a les terminals i als accessos dels dipòsits del port de Barcelona.

La marxa a peu dels transportistes per la ronda del Litoral es repetirà aquest dijous i divendres, 24 i 25 de març.

Els transportistes també participen a la marxa lenta de taxistes

A banda de la marxa lenta a peu, un grup de camions també s’ha sumat a la marxa lenta que han convocat els taxistes sortia a les 10 h de l’aeroport del Prat, per avançar per la Gran Via i arribar fins al Parlament.