Els taxis endureixen les protestes i amenacen de col·lapsar la Gran Via de Barcelona si els pròxims dies no reben “ajudes directes” per part de la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha assegurat que ara per ara els taxistes tenen un 60 % més de costos en comparació amb fa setmanes i, en canvi, un 50 % menys de guanys. Amb aquest escenari, denuncien que el marc de benefici és “cada cop pitjor” i que la situació és insostenible.

“Si no se soluciona, pararem el taxi i no al pàrquing, sinó a la Gran Via“, ha dit Álvarez. Les declaracions arriben el dia en què els taxis i també transportistes fan una manifestació a Barcelona davant l’increment dels preus de la gasolina i el gasoil, i també de la llum.

Els taxis ja van plantar-se a la Gran Via el 2018

L’acció de plantar els taxis a la Gran Via ja es va produir l’estiu del 2018, quan la justícia va tombar la limitació de les llicències de VTC. Aleshores, van plantar-hi tendes de campanya i van passar-hi diverses nits. Van estar-se al tram central d’aquesta artèria de Barcelona i van bloquejar la circulació de vehicles.

betevé està treballant per ampliar aquesta informació d’última hora.