Els quatre acusats pel tall a la ronda de Dalt del 8-N han defensat que van exercir el dret a la vaga que havia convocat la Intersindical després de l’aplicació del 155 i l’empresonament de part del govern Puigdemont i de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart pel procés independentista. En la primera sessió de judici a l’Audiència de Barcelona, els quatre processats han negat de forma reiterada formar part dels Comitès de Defensa de la República (CDR), davant la insistència de la fiscal que, en l’escrit d’acusació, manté que “són integrants d’un dels sedicients CDR”.

La fiscalia els demana fins a cinc anys de presó per un delicte contra la seguretat viària i un delicte de desordres públics per haver escampat presumptament oli a la calçada -cosa que també han negat- i d’haver provocat “nombroses situacions de conflicte” amb els conductors de vehicles que estaven aturats pel tall. El ministeri públic diu que van adoptar “actituds intimidatòries, amb amenaces, insults i gestos obscens”.

Trànsit a la Ronda de Dalt

Davant del tribunal, tots quatre acusats han mantingut que la jornada va ser tranquil·la, tot i l’incident amb un motorista i que forma part d’una altra causa judicial. Segons la fiscalia, el trànsit va estar tallat en els dos sentits de la marxa durant unes quatre hores i van crear “una gran retenció de prop de 15 km”. El judici ha començat aquest dilluns i s’allargarà fins dimecres.