La Guàrdia Urbana ha abaixat les barreres de les entrades a la ronda de Dalt i a la del Litoral durant quatre hores per evitar encara més col·lapse en aquestes vies ja que hi hagut manifestacions que han tallat la circulació. Les concentracions per la vaga general també han afectat el trànsit a l’avinguda Diagonal amb la Zona Universitària, la Gran Via amb la plaça de les Glòries i la plaça de Cerdà. Les línies d’autobús s’han vist afectades amb desviaments per aquests talls. A Rodalies, l’R1, R3 i R4 circulen amb retards per la presència de persones a les vies en diferents punts. El servei de trens als FGC de la línia Barcelona-Vallès ha estat aturat en alguns trams entre les 7 i les 11 h per manifestants a l’estació de Sant Cugat. Segons TMB, el metro funciona al 85 % del servei habitual.

Talls de trànsit en artèries principals

Les manifestacions han afectat el trànsit des de les vuit del matí i fins al migdia a l’avinguda Diagonal amb la Zona Universitària. En aquest punt, els concentrats han organitzat un esmorzar popular amb taules i cadires. Les afectacions viàries s’han repetit als dos extrems de la Gran Via, tant a la plaça d’Ildefons Cerdà com a la plaça de les Glòries.

Una de les afectacions viàries més importants s’ha produït a les rondes. La Guàrdia Urbana ha tancat les entrades de la ronda de Dalt i la del Litoral per evitar més cues ja que també hi ha hagut dues manifestacions al tronc central d’aquestes vies. A la del Litoral, unes 200 persones s’han concentrat a la calçada entre les sortides 22 i 23. A les 12.05 h, la circulació s’ha restablert a les dues rondes i la circulació de mica en mica es va normalitzant perquè els manifestants han marxat cap a la concentració de la plaça de Sant Jaume.

Rodalies

Renfe ha informat que els trens circulen aquest dimecres amb retards i fora d’horari. A la tarda el tall de les vies de l’AVE a l’estació de Sants ha afectat també la circulació dels trens de Rodalies a les línies R1, R3 i R4.A més, hi ha hagut presència de persones a la via a l’R1, a les estacions de Mataró i Blanes, i a l’R4, a Sant Vicenç de Calders i Montcada Bifurcació. La situació en aquesta última estació també ha alterat el servei de l’R3.

FGC

Des de les 7.30 h, el servei dels Ferrocarrils de la Generalitat ha estat interromput entre Valldoreix i Mira-sol i Valldoreix i Volpelleres per presència de manifestants a les vies de l’estació de Sant Cugat.  Tampoc no hi ha hagut servei de trens entre Sarrià i Terrassa Nacions i Sabadell Parc del Nord. A les 11 h el funcionament de les línies s’ha restablert però els trens han circulat fora d’horari.

Bus i metro

El servei amb més complicacions és el d’autobús, perquè els vehicles estan afectats pels talls de trànsit que hi ha a diferents carrers de Barcelona. Segons informa TMB,  el metro circula amb relativa normalitat i funciona al 85 %. Només l’L4 es cobreix al 50 %. TMB informa de les afectacions en aquest link.