El 20 de setembre del 2017 la Guàrdia Civil va posar en marxa una macrooperació policial amb desenes d’escorcolls a departaments de la Generalitat. Precisament, el 20-S ha estat el dia escollit per la Plataforma 3 d’Octubre contra la repressió i la defensa dels drets i llibertats per començar la commemoració del tercer aniversari dels fets de la tardor del 2017 amb motiu del referèndum de l’1-O. En aquesta primera mobilització, davant de l’antiga conselleria d’Economia, hi han participat un centenar de persones.

El calendari de mobilitzacions preveu una manifestació el proper 3 d’octubre, dia de la vaga general. La convocatòria té l’objectiu d’encerclar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). També hi haurà un acte polític el 6 d’octubre per “exigir la fi de la repressió i l’alliberament de tots els presos socials, sindicals i polítics”. A més, demanen la “implementació del dret a decidir-ho tot”.

La plataforma considera que “cal una llei que tanqui el procés de repressió de l’Estat” que diu que exerceix sobre Catalunya des de la sentència de l’Estatut dictada pel Tribunal Constitucional el 2020.