Pergola de la ronda de Dalt (imatge per ordinador)

La urbanització del nou tram cobert de la ronda de Dalt encara la recta final. L’última fase del projecte consisteix en la instal·lació de tres pèrgoles fotovoltaiques, una de 2.000 m² i dues de 100 m², entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron. Els treballs tindran un cost d’1,7 milions d’euros i està previst que finalitzin el pròxim mes de desembre.

La inauguració d’aquest espai, al gener, va provocar moltes queixes veïnals: consideraven que la zona havia quedat molt buida i amb molt poca zona verda.

Pèrgola a la ronda de Dalt (imatge per ordinador)

L’energia produïda per les plaques instal·lades s’injectarà a la xarxa elèctrica per tal de reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. Així doncs, es preveu un estalvi d’uns 27.540 kg de CO2 equivalent. Aquesta nova implementació té com a objectiu reduir la fractura urbanística de la ronda i fomentar un nou entorn saludable.

Durant les obres quedaran tancats la part central del passeig i el carril bici en sentit Llobregat. La instal·lació completarà el projecte de cobriment de la ronda de Dalt al seu pas per la Vall d ‘Hebron, iniciat el gener passat.