El judici a Dani Alves, acusat de violar una jove a la discoteca Sutton de Barcelona el desembre del 2022, ha quedat vist per sentència a l’Audiència de Barcelona. Aquest dimecres , 7 de febrer, ha tingut lloc la tercera jornada de la vista en què ha declarat el futbolista, acusat d’agressió sexual. Alves només ha respost les preguntes de la seva defensa. La víctima va declarar en la primera jornada del judici que es va celebrar dilluns.

Recupera el seguiment minut a minut del judici a Dani Alves.

Últimes notícies del judici a Dani Alves

22:04
   

Fins aquí el minut a minut del judici a Dani Alves

Fins aquí el seguiment minut a minut del judici a Dani Alves, acusat de violar una dona a la discoteca Sutton de Barcelona.

21:52
   

El judici a Alves, vist per a sentència

Un cop finalitzades les exposicions de les conclusions, la jutgessa ha demanat a Dani Alves si volia afegir-hi alguna cosa i l’acusat ha dit que no. La magistrada ha finalitzat la sessió i el cas ha quedat vist per a sentència.

21:24
   

La defensa reclama tres atenuants si és declarat culpable

L’advocada de Dani Alves ha tornat a demanar-ne l’absolució. Tot i això, ha reclamat que es tinguin en compte tres atenuants si finalment se’l declara culpable. El primer, per reparació de danys, ja que ha pagat la indemnització a la denunciant abans del judici. El segon, per intoxicació etílica, que va perjudicar les seves capacitats cognitives. I, per acabar, per vulneració dels seus drets.

21:15
   

La defensa veu incoherències en la denunciant 

L’advocada d’Alves considera que la declaració de la denunciant “no s’ajusta a la realitat” amb el que s’ha pogut observar a les proves documentals, ja que les imatges de les càmeres mostren la denunciant ballant de forma íntima amb l’acusat, i com l’abraça i l’envolta el coll, cosa que ella diu no recordar. 

També ha assegurat que el relat de la denunciant del que va passar dins del lavabo no encaixa amb les empremtes dactilars que s’hi van trobar, que indicarien unes postures diferents de les que ella ha explicat.

21:02
   

La defensa demana l’absolució d’Alves

L’advocada que representa Dani Alves considera que el relat de la víctima ha entrat en contradiccions i que no hi ha confirmació dels fets en les pericials mèdiques ni altres proves. També ha reiterat que l’acusat ha patit vulneració de drets fonamentals. 

20:56
   

L’acusació particular demana la pena màxima per a Alves

En el tancament de les seves conclusions, l’acusació particular ha demanat la pena màxima per a Dani Alves perquè considera que “els fets són greus”. I ha al·legat també que la víctima “té estrès posttraumàtic moderat-sever” i una afectació emocional que s’ha pogut veure a la sala. 

20:45
   

“No justifica un atenuant per embriaguesa” 

L’acusació particular ha ressaltat que “la pèrit ha reconegut que tenia les facultats” i que podia “distingir el que estava bé i malament”. Per això, creu que “no es justifica un atenuant per embriaguesa” i que, per tant, no es pot aplicar en aquest cas. 

20:37
   

Ella deia: “M’ha ejaculat a dins!” 

L’acusació particular ha començat les seves conclusions amb la defensa del relat de la víctima i com, des del primer moment, ella va assegurar que l’acusat li havia ejaculat a dins. També ha volgut aclarir que “no té sentit que denunciï una agressió sexual i no digui que va haver-hi una fel·lació”.  

20:34
   

“Els fets no són mereixedors d’una pena mínima” 

La fiscalia recorda que en el moment dels fets la pena mínima era d’entre quatre i 12 anys de presó. “No es diferenciava entre abús i agressió”, ha dit, per això creu que els fets “no són mereixedors d’una pena mínima”. I ha afegit que posa en dubte “que el que hagués begut Alves pugui ser un atenuant”.

20:31
   

“No queda acreditat que anés begut” 

La fiscalia enllesteix les conclusions. “No queda acreditada la quantitat d’alcohol que va ingerir Alves”, ha defensat. “La versió de la seva dona que xocava amb els mobles contrasta amb el que ha dit ell, que ella dormia”. “No se’l veu trontollar ni estar a punt de caure”, ha conclòs. 

20:25
   

“Per ser una relació consentida, tothom va tenir pressa per marxar” 

La fiscalia ha destacat que quan la noia va sortir del bany, “als 25 segons ella i la cosina se’n van del reservat” i “quatre minuts després Alves se’n va amb el Bruno, i ja havien demanat el compte”. Per això, ha argumentat que, “per ser una relació consentida, a tots els ve molta pressa per marxar”. I hi afegit que quan va marxar Alves “quasi topa amb ella, fins al punt que l’esquiva en l’últim moment i no es freguen per ben poc”. I creu que va ser difícil que no la veiés. 

20:19
   

“El 75 % de les víctimes no tenen lesions vaginals” 

La fiscalia ha restat importància en la manca de lesions vaginals en la víctima. “És circumstancial”, ha dit. I hi ha afegit que “per desgràcia no és la primera ni serà l’última, un 75 % de les víctimes no en tenen”.

20:14
   

“Jutjar la víctima per haver entrat al reservat és injust” 

“Si ella diu que fins aquí, és fins aquí”, ha dit de manera contundent la fiscalia. “Ell no pot continuar amb la relació sexual sense el seu consentiment”, ha dit a Alves, “li eren igual les súpliques de la víctima”. 

20:11
   

La víctima “només anava a divertir-se” 

La fiscalia ha argumentat que la noia “estava de festa i anava a divertir-se”. I ha assimilat la situació amb d’altres que poden donar-se habitualment en locals d’oci nocturn: “Si no hagués acabat així l’hagués recordat com un pesat”, ha dit. Per això creu que la víctima no s’esperava el que va passar: “Cap dona es planteja que una situació així pugui acabar amb una agressió sexual”, ha conclòs. 

20:06
   

“La va col·locar contra la paret i la va penetrar” 

Continua la recopilació dels fets per part de la fiscalia. “La va obligar a fer-li una fel·lació i la va agafar dels cabells i la mandíbula”, ha dit, però la noia “només va arribar a fregar-hi amb la boca”. Va ser aleshores quan Alves la va col·locar “contra la paret”, segons la fiscalia, i la va penetrar per la vagina. 

20:03
   

“No sabia si era un bany o una sortida d’emergència” 

La fiscalia explicita que quan la noia va accedir a anar a un altre lloc amb l’acusat “no sabia si era un bany, podia ser una zona de fumadors o una sortida d’emergència” i ha destacat que no la va portar “al lloc més adequat per mantenir una relació consentida, havent-hi un sofà a dalt”. 

20:01
   

“El relat de la víctima és absolutament creïble” 

La fiscalia ha exposat que la víctima ha estat creïble i coherent des del principi, i ha mantingut la mateixa versió dels fets al local, a l’Hospital Clínic i davant dels Mossos d’Esquadra. També ha explicat com la víctima es va mostrar “afectada i devastada” en el moment d’explicar la violació i ha destacat que ho va fer d’una manera “molt valenta”. 

19:58
   

Comencen les conclusions: primer la fiscalia 

La fiscalia pren la paraula per exposar les seves conclusions, un cop escoltats tots els testimonis i exposades les proves del cas. 

19:48
   

S’atura el judici durant 10 minuts 

La sessió s’atura per un recés i continuarà amb les conclusions de totes les parts. 

19:45
   

Acaba la declaració de Dani Alves 

L’acusat ha mantingut la tercera versió dels fets que va fer durant la instrucció. Ha afirmat que la víctima va fer-li una fel·lació, que en tot moment va ser consentida i voluntària, i sense cap gest violent per forçar-la a fer-ho. I que després ella es va asseure a sobre d’ell i finalment va ejacular fora del seu cos.

19:43
   

Alves plora en recordar quan el van denunciar

En resposta a les preguntes de la seva defensa, el futbolista ha rememorat el moment en què va saber que l’havien denunciat per agressió sexual. “Ho vaig saber per l’ABC”, ha dit, “quan em va arribar la notícia em va caure el món a sobre”, ha afirmat, plorant.

19:41
   

“No la vaig bufetejar ni estirar dels cabells” 

L’acusat ha descartat que actués de manera violenta amb la denunciant. “No la vaig bufetejar ni li vaig agafar dels cabells per tirar-la a terra”. Alves ha afirmat que “no soc un home violent” i que la noia en cap moment es va apartar ni va demanar sortir del bany. “Estàvem gaudint tots dos!”, ha exclamat.

19:36
   

“Em va fer una fel·lació” 

Dani Alves ha explicat que quan la noia va entrar al bany ell es va asseure a la tassa del vàter i ella li va fer una fel·lació. Assegura que es va quedar tota l’estona en la mateixa posició i va ser la noia la que se li va asseure a sobre. Quan va haver ejaculat fora del seu cos, diu, va aixecar-se i li va demanar sortir del bany t0t sol, abans que ho fes ella.  

19:33
   

Alves: “Va posar les mans a les meves parts” 

L’acusat ha explicat que va començar a ballar amb la víctima i cada cop van enganxar-se més, fins que la noia li va “tocar les meves parts”. “Vaig veure que hi havia una atracció sexual”, ha dit, i va ser aleshores quan va decidir convidar-la al bany i, segons Alves, ella hi va accedir “sense insistir”. 

19:30
   

“Jo no vaig demanar expressament el reservat 6” 

Dani Alves nega que ell decidís demanar el reservat 6, i ha dit que sempre li donaven aquella taula perquè no hagués de creuar la discoteca per anar al lavabo. 

19:27
   

Alves: “Vaig beure una i mitja o dues ampolles de vi i copes de whisky” 

L’acusat ha començat a declarar i està explicant la cronologia dels fets d’aquella nit. Que van quedar per dinar i van allargar-ho fins a la una de la matinada i després va seguir prenent copes. Alves assegura que es va beure gairebé dues ampolles de vi i diverses copes de whisky. 

18:58
   

El judici a Dani Alves podria allargar-se un dia més  

El tribunal podria decidir allargar un dia més el judici a Dani Alves. Fonts del TSJC han confirmat a betevé que tot i que la intenció dels magistrats és acabar aquest dimecres amb la vista, podrien necessitar un dia més. Tot dependrà, asseguren aquestes fonts, de com vagi la sessió. 

De moment, el tribunal continua visualitzant les imatges de les càmeres de seguretat.  

18:35
   

Els Mossos van tranquil·litzar la noia i la van animar a denunciar 

Una de les proves documentals és la càmera d’un agent dels Mossos que va atendre la denunciant a Sutton. A la gravació es pot sentir com el policia li diu a la demandant que no ha de sentir-se culpable malgrat que ella voluntàriament hagués accedit al lavabo del reservat. L’agent afegeix que “per això es va aprovar el ‘només sí és sí’”, en referència al text que regula el consentiment. A banda, li recorda que en qualsevol moment pot anar a denunciar més tranquil·lament.  

17:43
   

Comença el visionat de les imatges 

Els mitjans que estem seguint la vista no podem veure les imatges que s’estan reproduint a la sala, només escoltem l’àudio dels vídeos.

17:25
   

El procés fa una pausa

El judici contra Dani Alves s’ha interromput uns minuts. La sessió continuarà després de la pausa. 

17:06
   

“Alves sabia el que estava fent” 

A les preguntes de l’acusació, les psicòlogues han afirmat que tot i el consum d’alcohol i l’alteració de les capacitats cognitives, la nit dels fets el futbolista “sabia el que estava fent i el que estava bé o malament”.  

17:00
   

Dues psicòlogues avalen que Alves patia una intoxicació alcohòlica 

Les dues psicòlogues que van fer un estudi a Alves entre els mesos de març i desembre del 2023 han confirmat que el futbolista patia una “intoxicació etílica” la nit dels fets. Segons han assegurat, el consum d’alcohol havia alterat les capacitats cognitives de l’acusat. Les psicòlogues han descartat que el futbolista tingui cap trastorn de personalitat o psicopatologia. 

16:30
   

El relat de la denunciant no coincideix amb els resultats de l’informe forense 

L’informe mèdic no descriu lesions físiques compatibles amb les estirades de cabell i les bufetades que relata la víctima. Així ho ha afirmat un dels forenses de la defensa. “Quan una pacient té una relació dolorosa, és molt estrany que no veiem cap lesió”.  “No coincideix el relat de la denunciant amb els resultats de l’informe medicoforense”, ha afegit. Finalment, ha conclòs que “la manca de lesions fa pensar que les relacions sexuals no van estar tan doloroses”.  

16:17
   

“Que la pacient no prengui medicació no vol dir que no la necessiti” 

En relació amb el tractament farmacològic de la jove, la pèrit de la defensa ha dit que la noia pràcticament no prenia medicació “perquè deia que no la necessitava”. Una afirmació, que segons aquesta professional, dona a entendre que no coincideix amb els símptomes severs que provoca l’estrès posttraumàtic. La psicòloga de l’Institut de Medicina Legal ha defensat, però, que les pacients amb aquesta patologia senten que perd el control de la seva vida: “Que no la prenguin no vol dir que no la necessitin”.  

16:02
   

La demandant tenia estrès posttraumàtic mesos més tard 

La jove que acusa Dani Alves d’haver-la violat patia estrès posttraumàtic mesos més tard de l’agressió sexual a la sala Sutton. Així ho ha confirmat la psicòloga de l’Institut de Medicina Legal aquesta tarda.  

15:54
   

Diferents versions sobre l’exploració psicològica de la demandant  

Una pèrit de la defensa va acompanyar la víctima durant les exploracions i, segons la psicòloga de l’Institut de Medicina Legal, va poder fer una pregunta durant el reconeixement a la demandant. Una qüestió que la pèrit de la defensa ha rebatut. Ha assegurat que només hi va estar present i que només se li va permetre fer una pregunta de matís.  

15:39
   

Els forenses revelen la manca de lesions vaginals a la víctima  

Amb relació a la manca de lesions a la vagina de la demandant, els forenses han assegurat que no és freqüent que hi hagi agressions sexuals sense aquestes lesions. Tot i això, han dit que també pot donar-se el cas que no hi hagi lesions i s’hagi produït una violació, especialment en casos de submissió química.  

15:36
   

La ferida de la noia era per “un impacte i una fregada”  

Un dels forenses que ha declarat aquest dimecres a l’Audiència de Barcelona ha explicat que la ferida que tenia la noia al genoll era en un lateral i que això és poc compatible amb una caiguda, que hauria provocat una ferida a la part frontal i més protuberant de l’articulació. Per això, creu que la lleu abrasió va ser causada per algun fregament.

15:31
   

El forense: “La víctima tenia por, certa tensió i s’emocionava” 

Un dels forenses que va atendre la víctima ha ratificat l’informe que va fer la matinada dels fets i ha revelat l’estat emocional en què es trobava la jove quan va arribar al centre sanitari. “Tenia un sentiment de por, certa tensió i amb llàgrimes quan explicava els fets”, ha declarat. El professional també ha explicat que la denunciant no va dir el nom de l’agressor i que només va expressar que parlava portuguès.  

15:24
   

Renuncien a preguntar a la doctora del Clínic 

Totes les parts han renunciat a fer preguntes a la doctora de l’Hospital Clínic que va explorar la víctima la matinada del 31 de desembre.  

15:21
   

Comença la tercera jornada del judici a Alves 

Minuts més tard del que estava previst, ha començat la tercera jornada del judici contra Dani Alves. La vista ha arrencat amb la prova pericial, concretament amb la declaració de la doctora de l’Hospital Clínic que va atendre la demandant el dia dels fets.  

14:07
   

Alves podrà decidir si declara o no  

Un dels moments més esperats d’aquest dimecres, últim dia de judici, serà sentir les paraules de Dani Alves. El futbolista, però, podrà decidir si declararà o no. Si ho fa, l’acusat també podrà escollir si respon a les preguntes de l’acusació o només les de la defensa.  

13:36
   

Es reprèn la tercera i última jornada del judici


A les 15 h està previst que comenci la tercera jornada del judici contra Dani Alves, acusat de violar una noia a la discoteca Sutton. En la sessió d’aquest dimecres es presentaran les proves pericials, s’espera escoltar la versió de Dani Alves i les conclusions de l’acusació i la defensa. S’espera que el cas quedi vist per a sentència en acabar aquesta sessió.

18:10
   

Finalitzen totes les declaracions

A aquesta hora ha finalitzat la segona sessió del judici contra Dani Alves. La vista es reprendrà aquest dimecres amb la declaració del futbolista i la presentació de totes les pericials. Després, el judici quedarà vist per a sentència.

18:06
   

Sanz: “Va tornar a casa molt borratxo, amb pudor d’alcohol” 

La dona del futbolista ha assegurat que Alves “va tornar a casa molt borratxo i amb pudor d’alcohol”. Sanz també ha declarat que l’exblaugrava es va topar contra una tauleta de nit per l’estat d’embriaguesa en què anava. La model també ha afegit que era “impossible parlar amb ell pel seu estat”.  

18:04
   

Joana Sanz declara en la causa contra Alves  

La magistrada ha plantejat a la dona del futbolista, Joana Sanz, la possibilitat de no declarar en la causa contra Alves per l’agressió sexual a una noia a la discoteca Sutton. Una opció que la model ha rebutjat.  

18:01
   

“Va marxar en un estat diferent al que va entrar” 

El gerent de la Taverna del Clínic també s’ha referit a l’estat en què va marxar Dani Alves del local, després d’unes hores. “Va marxar en un estat diferent al que va entrar”, ha afirmat el responsable del local. Després també ha assegurat que el futbolista va marxar “molt alegre i molt content, eufòric”, en referència a l’estat d’embriaguesa del jugador de futbol.  

17:56
   

Els amics d’Alves corroboren que anava begut 

A proposta de la defensa, ara declara un altre amic d’Alves. Aquest testimoni va acompanyar l’exdefensa blaugrana durant el dinar a la Taverna del Clínic. Segons ha assegurat, van beure quatre o cinc ampolles de vi i whisky. Amb relació al consum d’alcohol del futbolista, aquest amic ha assegurat que Alves “havia begut bastant”. Una ingesta que després va continuar en un altre local d’oci nocturn, on va demanar un gintònic cada amic.  

17:55
   

“Alves havia begut força alcohol” 

L’amic del futbolista ha corroborat la darrera versió del futbolista, acusat de violació, i ha assegurat que Alves “havia begut força alcohol” les hores prèvies a entrar a la discoteca Sutton.  

17:44
   

Es reprèn la sessió  amb la declaració d’un altre amic d’Alves  

Després de la pausa de 30 minuts, es reprèn la sessió amb la declaració d’un altre amic de Dani Alves, que va dinar amb el futbolista el dia que va anar a la discoteca Sutton. Segons ha explicat, l’exjugador del FC Barcelona va gravar unes imatges en què es poden veure les begudes que van consumir aquell dia. L’amic del futbolista ha afirmat que van estar junts des de les 14.30 h fins a la 1 de la matinada i que van ingerir cinc ampolles de vi i una de whisky.  

17:40
   

La Lliga espanyola de futbol, esquitxada de denúncies per violència sexual

Més enllà de Dani Alves, són nombrosos els casos de futbolistes que han estat denunciats per violència sexual. En aquesta pàgina fem un repàs als últims casos d’agressions sexuals protagonitzats per jugadors de futbol. 

17:13
   

Pausa de 30 minuts 

La magistrada del cas Alves ha aturat la vista durant 30 minuts. Està previst que les declaracions continuïn a partir de les 17.45 h amb el testimoni de la parella del futbolista, Joana Sanz, entre d’altres.  

17:04
   

“La víctima tremolava i plorava, no era capaç de parlar” 

“La víctima tremolava i plorava, no era capaç de parlar”. Així ha descrit l’estat de la noia l’agent que la va atendre inicialment a la discoteca Sutton. Segons ha explicat el mosso d’esquadra, ella “no era capaç de parlar”, però va assegurar que no l’havien deixada sortir del lavabo. El policia també ha confirmat que, segons la víctima, l’autor de l’agressió sexual va ser Dani Alves.  

Quan ha estat preguntat per la defensa, el mosso d’esquadra ha afirmat que la denunciant els va dir que s’havia petonejat amb el futbolista.  

16:59
   

11 de les nou empremtes trobades eren de la víctima  

El pèrit encarregat d’elaborar l’informe de l’empremtes dactilars trobades al lavabo de la discoteca Sutton ha explicat que es van trobar 11 marques. Nou de les quals, segons aquest professional, eren de la víctima.  

16:54
   

Declara ara l’agent que va fer la inspecció ocular a Sutton  

Un mosso de la policia científica compareix ara per explicar com va ser la inspecció ocular que va practicar a la discoteca Sutton. Quan ha estat preguntat per la fiscalia, l’agent ha corroborat que van trobar empremtes dactilars al mirall, a l’aixeta, a la tassa i a la cisterna.  

16:47
   

“La víctima es trobava en xoc” 

La víctima es trobava “en xoc”. Així ha definit el mosso d’esquadra l’estat de la denunciant quan van arribar els agents a la discoteca Sutton. Segons ha declarat, en un primer moment la noia va explicar que l’havien penetrat, primer amb els dits. L’agent ha afirmat que quan es va tranquil·litzar, es va traslladar a la noia en una ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).  

16:46
   

Declara ara l’agent que va atendre la víctima a Sutton 

El primer agent que va atendre la víctima a la discoteca Sutton ha assegurat que, en el moment de l’avís, se’ls assegura que l’autor dels fets és una persona reconeguda i ja no es troba al local. Un cop rep el primer avís, segons aquest mosso, s’activa tot el protocol.  

16:45
   

“Sentia terror per si sortia el seu nom i la seva identitat”  

Una altra mossa testifica a l’Audiència de Barcelona aquesta tarda. Segons ha assegurat la demandant, es va posar “més nerviosa” quan va explicar com va ser l’agressió sexual i va mostrar la seva por a ser identificada. “Sentia terror per si sortia el seu nom”, ha conclòs.  

16:37
   

“La víctima estava molt nerviosa i afectada” 

La mossa d’esquadra que va prendre declaració a la víctima ha afirmat que la denunciant “estava molt nerviosa i afectada” el dia que va explicar el seu testimoni davant de la policia autonòmica. Segons ha explicat aquesta agent, ella va fer la fotografia de la ferida que tenia la noia al genoll. Aquesta mateixa policia va poder corroborar que la versió de la víctima coincidia amb el que es veia a les imatges.  

16:36
   

Alves, detingut al despatx de la seva advocada 

Un altre mosso d’esquadra testifica ara a l’Audiència de Barcelona. Segons ha explicat, ell va detenir Alves i ho va fer al despatx de la lletrada encarregada inicialment de la defensa del futbolista.  

16:35
   

L’advocada de Dani Alves sabia que s’havia denunciat  

Després del testimoni de l’amic de Dani Alves, a aquesta hora declara l’agent dels Mossos d’Esquadra que va instruir el cas. Segons ha assegurat, la víctima estava molt nerviosa per tot el que suposaria denunciar. Tot i això va decidir fer un pas endavant i va declarar el dia 2 de gener.  

La policia també ha afirmat que els Mossos van fer saber des d’un primer moment els fets a l’advocada de Dani Alves. De fet, la primera defensa del futbolista es va presentar en comissaria el mateix dia que va declarar la víctima, una versió que contrasta amb el que ha assegurat la defensa aquest dilluns.  

16:27
   

Declara ara la mossa d’esquadra que ha instruït el cas  

L’agent dels Mossos d’Esquadra encarregada de la instrucció del cas ha ratificat tot el que diu l’expedient. Segons ha assegurat a la fiscalia, la víctima va ser atesa a l’Hospital Clínic i aquell mateix dissabte els Mossos van contactar amb ella per presentar una denúncia.  

16:24
   

La denunciant no tenia res estrany  

L’amic d’Alves ha assegurat que les amigues de la víctima s’ho estaven passant molt bé mentre la denunciant i el futbolista eren al lavabo. També ha afirmat que la noia no tenia cap marca a la cara quan va sortir del lavabo: “Tot normal, tot bé”. 

16:20
   

Alves va beure una ampolla i mitja de vi i dues copes de whisky 

Segons l’amic del futbolista, durant el sopar a la Taverna del Clínic, Alves va prendre una ampolla i mitja de vi i dues copes de whisky. Després, el defensa i el seu acompanyant van anar de copes a un local i a continuació es van dirigir a Sutton. Un cop a la discoteca, segons al versió del Bruno, la víctima i les seves amigues no van dubtar a entrar al reservat quan les van convidar. “S’ho estaven passant molt bé”, ha conclòs a les preguntes de la defensa.  

16:17
   

Les contradiccions de l’amic d’Alves 

L’advocada de la víctima i la fiscal han coincidint a l’hora de destacar les contradiccions en la declaració de l’amic de Dani Alves. El ministeri públic ha remarcat que durant la fase d’instrucció el Bruno havia assegurat que el futbolista tenia mal de panxa i per això van marxar ràpid.  

Per la seva banda, l’acusació ha remarcat que l’acompanyant de l’exblaugrana es contradiu quan afirma que Alves havia begut molt la nit dels fets i quan assegura que la demandant i les seves amigues coneixien el futbolista.  

16:12
   

“Vam beure quatre copes”  

El Bruno, amic d’Alves, ha assegurat que el futbolista “va beure quatre copes”. Una afirmació que l’advocada de la víctima ha rebatut, ja que durant la fase d’instrucció del cas, l’acompanyant de l’exblaugrana va declarar que només havien pres “mitja copa”. Quan ha preguntat la magistrada, el Bruno ha dit que en aquella ocasió es referia al seu consum propi d’alcohol.  

16:09
   

“Estic segur que sabien que era Dani Alves” 

L’amic de Dani Alves ha afirmat que les noies sabien que era el futbolista. Una resposta que l’advocada de la víctima ha destacat com una contradicció respecte a la declaració anterior en seu judicial, quan va afirmar que la denunciant i les seves amigues no coneixien l’exblaugrana.  

L’amic ha justificat aquest canvi de versió perquè la primera vegada van preguntar-li si es coneixien personalment.  

15:58
   

“Era tard i havíem begut molt” 

L’acompanyant de Dani Alves la nit dels fets ha insistit i ha repetit que van beure molt. El Bruno ha afegit que van marxar de Sutton perquè ja era tard i ha negat haver vist la víctima i les seves amigues quan van sortir de la sala perquè estava molt fosc. L’amic del futbolista també ha reconegut que Alves en cap moment va explicar-li el que havia passat al lavabo.  

15:55
   

Alves va seguir ballant després de sortir del lavabo, segons un amic del futbolista 

El Bruno ha reconegut que va ser ell qui va convidar les noies al reservat de la discoteca Sutton i ha afirmat que van ballar amb la denunciant i les seves amigues. L’amic del futbolista també ha assegurat que Alves no va dir-li en cap moment quines eren les seves intencions i que primer va entrar al lavabo l’exblaugrana i després ho va fer la víctima.  

En sortir del lavabo ha assegurat que Alves va unir-se al grup i va seguir ballant. La denunciant, segons ha explicat el Bruno, va acomiadar-se i va marxar.  

15:44
   

“Dani havia begut molt” 

L’amic del defensa blaugrana ha donat suport a l’última versió d’Alves i ha afirmat que va ser ell qui va conduir la nit dels fets perquè el futbolista “havia begut molt”.  

15:41
   

Arrenca la declaració del Bruno, amic d’Alves 

L’amic de Dani Alves compareix a l’Audiència de Barcelona amb una traductora. Quan ha estat preguntat pel ministeri fiscal, el Bruno ha afirmat que no parla espanyol i que durant la declaració judicial no va estar assistit per un intèrpret.  

El Bruno ha reconegut que va estar amb l’exblaugrana la nit dels fets i que abans d’entrar a Sutton van sopar i van prendre unes copes.  

15:34
   

“Em va parlar de violació” 

Poc abans de les 15.30 h ha començat la declaració de l’amic advocat a qui va trucar l’amiga de la víctima la nit dels fets. Segons ha explicat, la noia va explicar-li que havia passat un “incident important”. “Va parlar de violació”, ha afirmat. A continuació, ha qualificat l’estat anímic de l’amiga de la víctima de nerviós.  

15:33
   

L’auxiliar de Sutton afirma que la víctima “plorava molt”

En aquests moments comença la declaració de l’auxiliar de Sutton. El treballador ha afirmat que va acompanyar les noies fins que van arribar els Mossos d’Esquadra al local i que va curar la ferida a la denunciant. També ha corroborat que la víctima plorava molt.  

15:17
   

Comença a declarar el director de Sutton 

A les 15 h ha començat la segona sessió del judici a Dani Alves amb la declaració del director de la discoteca Sutton, Robert Massanet. Explica que Alves era un client habitual del local. També que el dia dels fets, va ser ell qui va activar el protocol després que la víctima els expliqués que havia estat víctima d’una agressió sexual per part de l’acusat. 

14:01
   

Qui declararà aquest dimarts?

Està previst que a partir de les 15 h d’aquest dimarts declarin, entre d’altres, Joana Sanz, dona de Dani Alves; els agents dels Mossos d’Esquadra encarregats de la investigació del cas, i el Bruno, l’amic que acompanyava Dani Alves la nit dels fets. Aquesta tarda donaran la seva versió dels fets una vintena de persones. 

13:56
   

Segon dia del judici a Dani Alves

Bona tarda! A partir de les 15 h comença la segona sessió del judici a Dani Alves. Està previst que declarin més testimonis abans que el futbolista, acusat de violació, doni la seva versió dels fets. Previsiblement ho farà aquest dimecres. 

16:54
   

Finalitza el primer dia de judici a Dani Alves. El procediment es reprendrà aquest dimarts a la tarda amb una vintena de declaracions més. Podràs seguir la sessió minut a minut en aquesta mateixa pàgina a partir de les 15 h. 

16:51
   

La noia estava plorant amb la seva amiga 

El porter de la discoteca ha declarat que va veure la demandant plorant amb una de les amigues al passadís de la discoteca. Segons ha declarat, durant la conversa amb la víctima per esbrinar què havia passat, va passar Alves per darrere. El porter ha assegurat que ha noia estava en “estat catatònic”. “Pensava que es tractava d’un malentès amb la seva parella”, ha dit el treballador, que també ha afegit que la víctima va confessar-li que “havia tingut un problema molt important”.  

També ha afirmat que la denunciant va explicar els fets al director del local.  

16:47
   

Comença la declaració del porter de la discoteca Sutton 

A les 16.45 h ha començat la declaració del responsable de porta de la discoteca Sutton, que ha reconegut veure les noies la nit dels fets. En resposta a les preguntes de la fiscalia, el treballador ha manifestat que desconeix si Alves és client habitual del local.  

16:42
   

El lavabo de la suite no està senyalitzat 

En resposta a l’acusació, el cambrer de la discoteca Sutton ha afirmat que no hi ha cap element que indiqui que hi hagi un lavabo. Tot i això, ha afirmat que es veu a primer cop d’ull perquè la porta sempre està oberta i hi ha un mirall.  

16:40
   

A la suite hi tenen accés només els clients de la taula 6  

El cambrer de la Sutton ha declarat que la suite del local disposa de sofà, televisor i lavabo privat. Després de la pregunta de la fiscal, el treballador del local també ha assegurat que només tenen accés a aquest espai reservat de la discoteca els clients de la suite, on es trobava Alves. L’empleat ha afegit que el futbolista sabia que “existia aquesta sala”.  

16:35
   

Arrenca la declaració del segon cambrer de Sutton  

Un altre dels cambrers de Sutton declara a aquesta hora a l’Audiència de Barcelona. El treballador ha dit que va veure unes noies a la taula 6, on es trobaven Alves i el seu amic, però no ha pogut concretar si les hi havien convidat. El testimoni també ha afirmat que el futbolista acusat d’agressió sexual era un client habitual de la discoteca.  

16:33
   

“No recordo haver vist res d’estrany” 

En resposta a preguntes de l’advocada de l’acusat, Inés Guardiola, el cambrer de la discoteca Sutton ha confirmat que no recorda haver vist “res d’estrany” entre la víctima i el futbolista. Amb aquesta afirmació ha finalitzat la declaració del treballador del local d’oci nocturn. 

16:23
   

“Em va fer un gest per convidar les noies a una copa”  

El cambrer de la discoteca Sutton ha reconegut que un dels amics de Dani Alves va fer-li un gest perquè convidés la víctima i les seves dues amigues a una copa. Arran de les preguntes del ministeri fiscal, el treballador també ha explicat què és la sala suite del local i ha assegurat que disposa d’un sofà i un lavabo.  

16:18
   

Comença la declaració d’un cambrer de la Sutton 

Després del testimoni de la cosina de la víctima, ara és el torn d’un dels cambrers que hi havia a la zona VIP de la sala Sutton. El treballador de la discoteca ha afirmat que el futbolista va seure a la taula número 6 i que va demanar una ampolla de cava gran.  

16:06
   

La cosina de la víctima nega que Alves fes pudor d’alcohol  

Arran d’una pregunta de l’advocada de l’acusació, la cosina de la demandant ha assegurat que el futbolista no feia olor d’alcohol. Precisament, aquesta és una de les últimes versions de l’exblaugrana, que va explicar que anava begut i que no era conscient dels seus actes.  

16:00
   

“No podia ni parlar del tema, ni ella mateixa s’ho creia” 

Els dies posteriors a l’agressió sexual, la víctima no podia ni parlar del tema. Així ha respost la cosina de la denunciant a les preguntes de la fiscalia. Segons ha afegit, la demandant ha de prendre medicació per dormir, no treballa, plora dia sí dia no i no vol pràcticament ni sortir de casa. “Es troba malament”, ha sentenciat.  

15:57
   

“Em va dir que necessitava marxar i que li havia fet molt de mal” 

“La meva cosina es va mostrar incòmoda davant l’actitud de Dani Alves”, ha assegurat la cosina de la denunciant a l’Audiència de Barcelona. Entre llàgrimes, la declarant ha explicat que quan va sortir la víctima del reservat al qual va accedir amb Alves, tenia “molt mala cara”. “Em va dir que necessitava marxar”, ha afirmat. Igual que el testimoni anterior, la cosina de la denunciant també ha explicat que la víctima va dir-li que el defensa blaugrana “li havia fet molt de mal”. 

15:44
   

Declara la cosina de la denunciant 

A aquesta hora es reprèn el judici contra Dani Alves amb la declaració de la cosina de la denunciant. La testimoni explica com va ser la nit dels fets. Segons ha assegurat, l’actitud massa propera i els tocaments del futbolista van fer sentir les noies incòmodes.  

15:21
   

Quines proves hi ha contra Dani Alves?  

Les empremtes dactilars trobades al lavabo i la presència de semen a la roba de la víctima plenament compatibles amb l’ADN del defensa brasiler són algunes de les proves que avalen la versió de la denunciant. La jutgessa també ha valorat el fet que en tot moment ha mantingut la mateixa versió dels fets. A més, les declaracions dels testimonis, les càmeres de seguretat del local i l’informe mèdic que li van fer a l’Hospital Clínic també reforcen el seu relat. 

14:49
   

Pausa després del primer testimoni 

El judici s’ha aturat durant uns minuts. El jurat ha decidit fer una pausa després d’escoltar el primer testimoni, una amiga de la víctima.  

14:41
   

“No coneixia Alves”  

Quan la defensa de Dani Alves li ha preguntat si el coneixia, la testimoni ha assegurat que no, ni “cap jugador del Barça”. Ha afirmat que no recorda si va ballar amb ell, ni tampoc si li va fer una abraçada. 

14:33
   

“No tenia la ferida al genoll abans d’entrar al reservat” 

L’amiga de la víctima ha explicat que la denunciant “no tenia la ferida al genoll” abans d’entrar al reservat. Assegura que els dies posteriors “estava en xoc” i que no volia denunciar els fets. També ha afirmat que “ha perdut molt de pes, està ansiosa i no pot treballar”.  

14:30
   

“M’ha fet molt de mal i s’ha escorregut dins” 

La noia ha explicat que quan es va tornar a trobar amb l’amiga que havia estat amb Alves “no l’havia vist plorar així en la meva vida i em deia que li havia fet molt de mal i que s’havia escorregut dins”. També ha negat que Alves anés molt begut ni que anés d’un cantó a l’altre.  

14:23
   

“Em va agafar amb actitud bavosa” 

La testimoni, amiga de la víctima, ha assegurat que Dani Alves va tenir una actitud “bavosa” amb ella i la denunciant. Ha explicat que dos mexicans les van convidar a pujar a la zona VIP i que, quan hi van arribar, els van dir que des d’una taula les volien convidar a cava. “Vaig veure aquest senyor que estava dret [Dani Alves] i, en el moment en què el vaig saludar, em va agafar molt amb una actitud bavosa. Em va posar la mà a l’esquena i va baixar-la fins al cul”. 

14:16
   

Comença la declaració dels testimonis 

Ara comencen a declarar els testimonis. La primera a fer-ho és un amiga de la víctima que l’acompanyava la nit dels fets. 

 

14:10
   

Acaba la declaració de la víctima  

La declaració de la víctima ja ha acabat. S’ha fet a porta tancada per preservar la seva intimitat. La declaració s’ha allargat poc més d’una hora. 

14:04
   

La declaració de la víctima, encara en marxa 

La declaració de la víctima continua a aquesta hora, després de gairebé 60 minuts. Quan acabi, serà el torn dels primers testimonis. 

13:54
   

“S’ha condemnat socialment Alves” 

Inés Guardiola, advocada de Dani Alves, ha conclòs que “s’ha condemnat socialment” el seu client i ha assegurat que no ha pogut defensar-se en condicions. La doctora en dret penal ha insistit que s’han vulnerat els drets de l’esportista i per això ha demanat la nul·litat del procediment, que finalment no s’ha acceptat.

 

13:38
   

Quines proves hi ha contra Dani Alves?  

Les empremtes dactilars trobades al lavabo i la presència de semen a la roba de la víctima plenament compatibles amb l’ADN del defensa brasiler són algunes de les proves que avalen la versió de la denunciant. La jutgessa també ha valorat el fet que en tot moment ha mantingut la mateixa versió dels fets. A més, les declaracions dels testimonis, les càmeres de seguretat del local i l’informe mèdic que li van fer a l’Hospital Clínic també reforcen el seu rel

13:32
   

Continua la declaració de la víctima 

La declaració de la víctima continua a aquesta hora en marxa, després de gairebé 40 minuts. Després, serà el torn dels primers testimonis.

13:28
   

La mare de la víctima no declararà 

La mare de la víctima finalment no declararà. Així s’ha acordat en les qüestions prèvies del judici que ha començat aquest dilluns al matí.  

13:07
   

L’Audiència segueix endavant amb el judici d’Alves, que declararà en últim lloc

L’Audiència de Barcelona ha decidit continuar el judici contra l’exfutbolista del Barça Dani Alves per agressió sexual, malgrat que la defensa havia demanat suspendre’l per vulneració de diversos drets. El tribunal considera que no se li ha vulnerat cap dret i ha decidit continuar amb la vista, prevista inicialment fins dimecres. 

Inés Guardiola defensa Dani Alves judici
Foto: Jordi Borràs (ACN)

13:00
   

Dani Alves, l’últim a declarar 

Abans de l’inici de la declaració de la víctima (de la qual no es coneixeran detalls perquè es fa a porta tancada), el tribunal ha resolt les qüestions prèvies. Ha acceptat que Dani Alves sigui l’últim a declarar, tal com ha sol·licitat la seva defensa. Aquest escenari arribarà dimecres i, en el cas que s’allarguessin les altres declaracions, podria arribar fins i tot dijuous.

12:58
   

Declara la víctima, a porta tancada 

En aquests moments ha començat la declaració de la denunciant. Ho fa a porta tancada. Un cop acabi, declararan una amiga i la cosina, que l’acompanyaven la nit dels fets, i també tres treballadors de la discoteca Sutton. 

12:56
   

La fiscalia replica a la defensa que el mal per l’exposició mediàtica l’ha patit la víctima 

La fiscalia i l’acusació particular han replicat a la defensa que el mal per l’exposició mediàtica l’ha patit la víctima, després que la mare del futbolista divulgués a les xarxes socials la identitat i imatges de la jove.  

12:53
   

Es reprèn el judici 

Després del descans de 30 minuts, s’ha reprès el judici. El tribunal haurà de resoldre ara les qüestions prèvies. Un cop acabi, començarà la declaració de la denunciant. Després ho faran una amiga i la cosina, que l’acompanyaven la nit dels fets, i també tres treballadors de la discoteca Sutton. 

12:31
   

Les diferents versions del futbolista sobre els fets 

El jugador de futbol ha canviat la seva versió dels fets en cinc ocasions. Inicialment, va assegurar que no coneixia la denunciant. Un testimoni que va canviar després per afirmar que havia mantingut sexe oral amb la jove. Finalment, se’n va desdir i va reconèixer que havia mantingut relacions sexuals consentides amb la noia. El futbolista va justificar aquest canvi en l’explicació dels fets per no admetre una infidelitat conjugal.

12:20
   

Vuit testimonis van avalar al jutjat la versió de la denunciant  

Durant la fase d’instrucció, vuit persones van avalar al jutjat la versió de la víctima. Dos d’aquests testimonis van ser la cosina i l’amiga de la denunciant, que van assegurar que el futbolista també havia intentar abordar-les a elles. La resta de declarants van ser treballadors de la discoteca on es va produir l’agressió sexual, que van veure i atendre la jove després dels fets. 

12:06
   

Després del recés declararà la denunciant 

Després del descans de 30 minuts, el tribunal resoldrà les qüestions prèvies. Un cop acabi, començarà la declaració de la denunciant, la qual es fa a porta tancada. Després ho farà una amiga, la cosina (que l’acompanyaven la nit dels fets), i també tres treballadors de la discoteca Sutton.  

11:58
   

Aturada de 30 minuts 

El judici a Dani Alves fa un recés. La vista s’atura durant 30 minuts. 

11:57
   

L’acusació no s’oposa que Alves declari l’últim 

L’advocada de la víctima, Ester Garcia, no s’oposa que Alves declari l’últim, tal com ha sol·licitat la defensa. Afirma que “no hi tenen inconvenient”.  

11:51
   

L’advocada de la víctima nega que s’hagin vulnerat drets fonamentals d’Alves 

L’advocada de la víctima, Ester Garcia, nega que s’hagin vulnerat drets fonamentals d’Alves. Reconeix que el cas té una repercussió mediàtica, per la repercussió pública de l’acusat, “no per la meva defensada”.   

11:43
   

La fiscalia no s’oposa que Alves declari dimecres 

El ministeri públic ha assegurat que no s’oposa a la petició de la defensa d’ajornar la declaració d’Alves a dimecres, un cop hagin testificat totes les parts. Segons la fiscalia, però, aquesta demanda ha d’estar justificada.  

11:42
   

La fiscalia nega la vulneració de drets 

Amb relació a la falta d’un traductor que facilités la declaració de l’amic d’Alves durant la fase d’instrucció, el fiscal ha assegurat que va presenciar la testificació i no va semblar en cap moment que necessités un traductor. Pel que fa a la declaració de la víctima a porta tancada, el ministeri públic ha explicat que és un fet molt habitual en aquest tipus de procediments. Finalment, segons la fiscalia, la publicació d’informacions relacionades amb el cas Alves als mitjans de comunicació no ha suposat cap vulneració dels drets de l’esportista.  

 

11:31
   

Agents dels Mossos acompanyen la víctima 

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) acompanyen la víctima, que acusa d’agressió sexual el futbolista Dani Alves. Fonts policials han explicat a Europa Press que durant tot el procés de preparació de la vista oral els agents han atès i ajudat la víctima, cosa que també faran durant la seva declaració i posteriorment.   

11:30
   

La fiscalia descarta la vulneració de drets d’Alves 

El ministeri fiscal ha justificat que la defensa ha rebut documents sobre el cas amb líquid correctiu per protegir la identitat de la víctima. La fiscalia també ha descartat que s’hagi vulnerat el dret a la defensa d’Alves i assegura que es va demanar la presència d’un pèrit de part del futbolista durant el reconeixement a la denunciant.  

11:14
   

La defensa d’Alves demana que sigui l’últim a declarar 

Era una opció que hi havia sobre la taula i finalment la defensa d’Alves ha demanat que el futbolista, denunciat per un delicte d’agressió sexual, sigui l’últim a declarar. Per tant, si s’accepta la petició, l’exblaugrana donarà la seva versió dels fets dimecres.  

11:09
   

Les empremtes dactilars, una prova clau en el cas Alves 

Les empremtes dactilars seran una prova clau en el judici contra el jugador del Barça Dani Alves. Els Mossos d’Esquadra van trobar marques dels dits del futbolista als lavabos de la discoteca Sutton que poden avalar la versió dels fets de la denunciant 

11:04
   

La defensa sol·licita que la víctima no declari a porta tancada 

L’advocada de Dani Alves considera que s’ha donat un “tracte injustament diferencial a la víctima i l’investigat”, en referència a la declaració de la denunciant a porta tancada i amb la imatge i la veu distorsionades. Guardiola ha reclamat que es deixin sense efecte aquestes mesures per protegir la denunciant.  

Inés Guardiola defensa Dani Alves judici
Foto: Jordi Borràs (ACN)

10:59
   

La defensa denuncia la condemna pública a Dani Alves  

Guardiola ha criticat el judici paral·lel que s’ha produït en el cas Alves. La doctora en dret penal ha assegurat que s’han vulnerat els drets del futbolista, a qui s’ha presentat “com un agressor sexual”. Segons ha explicat l’advocada, Alves ha estat condemnat de forma pública, sense tenir en compte la presumpció d’innocència.  

Judici Dani Alves
Foto: Jordi Borràs (ACN)

10:58
   

Alves demana la suspensió del judici oral 

L’advocada de Dani Alves ha demanat la suspensió del judici oral. Segons ha assegurat la defensa, en la fase d’instrucció no s’ha aplicat el mateix criteri amb ambdues parts i s’hauria d’haver permès la presència del pèrit de l’acusat en el reconeixement de la víctima, una petició que es va desestimar.  

10:52
   

“S’ha condemnat socialment Alves” 

Inés Guardiola, advocada de Dani Alves, ha conclòs que “s’ha condemnat socialment” el seu client i ha assegurat que no ha pogut defensar-se en condicions. La doctora en dret penal ha insistit que s’han vulnerat els drets de l’esportista i ha demanat la nul·litat del procediment.  

10:49
   

La defensa al·lega una vulneració dels drets fonamentals d’Alves 

Després de la intervenció del ministeri fiscal i de l’acusació, a aquesta hora intervé la defensa d’Alves. L’advocada Inés Guardiola ha al·legat que s’han vulnerat els drets fonamentals del futbolista, en referència a l’obertura d’una investigació contra l’exblaugrana sense tenir-ne coneixement. Guardiola explica que si s’hagués sabut es podria haver demanat un test d’alcoholèmia a l’acusat.  

10:38
   

Alves, amb texans i camisa blanca  

Dani Alves ha comparegut davant dels jutges vestit amb uns texans i una camisa blanca. L’exfutbolista del Barça està assegut al costat d’un agent dels Mossos d’Esquadra.  

judici Dani Alves
Foto: Jordi Borràs (ACN)

 

10:33
   

Comença el judici contra Alves  

Amb gairebé 30 minuts de retard ha arrencat el judici contra el futbolista del Barça acusat d’agressió sexual. Aquest dilluns es presentaran les qüestions prèvies, les testificals de sis persones i també podria declarar l’acusat.

10:27
   

Alves, a la banqueta dels acusats 

Poc abans de les 10.30 h, l’exblaugrana acusat d’agressió sexual s’ha assegut a la banqueta dels acusats. La fiscalia demana una pena de nou anys de presó per a Alves, mentre que l’acusació l’eleva a 12.  

10:22
   

La víctima demana 12 anys de presó per a Dani Alves  

L’acusació particular demana la màxima pena per a Dani Alves. En l’escrit d’acusació per al judici, presentat per l’advocada de la víctima, es reclamen 12 anys de presó per a l’esportista acusat d’agressió sexual i una indemnització de 150.000 euros per a la víctima.  

10:09
   

La fiscalia demana nou anys de presó a Alves  

El ministeri públic ha sol·licitat nou anys de presó per al futbolista i una indemnització de 150.000 per a la víctima, que inicialment va renunciar a qualsevol compensació econòmica. La fiscalia també reclama 10 anys d’allunyament i sense comunicació entre Alves i la víctima i 10 més de llibertat vigilada.  

09:54
   

La denunciant del cas Alves declararà a porta tancada 

La declaració de la víctima del cas Alves serà a porta tancada, darrere d’una mampara, amb la imatge pixelada i la veu distorsionada. Aquestes són algunes de les mesures del TSJC per protegir la identitat de la denunciant. El tribunal també prohibeix que l’anomenin pel seu nom o es donin dades sobre ella. 

09:43
   

Sense pacte entre les parts 

Després de moltes negociacions entre la defensa i l’acusació del cas Dani Alves, fins ara no ha transcendit un acord entre les parts. Això significa que, si no hi ha cap canvi d’última hora, el judici contra el futbolista arrencarà a les 10 h, tal com estava previst.  

09:39
   

Alves arriba a l’Audiència de Barcelona 

El futbolista, en presó provisional des de fa un any, ja ha arribat a l’Audiència de Barcelona esperant l’inici del judici. Alves ha estat traslladat des de la presó de Brians 2 en un furgó dels Mossos d’Esquadra. 

09:32
   

La família d’Alves, a les portes de l’Audiència  

La família del futbolista espera a les portes de l’Audiència de Barcelona des de pràcticament una hora abans de l’inici del judici, que arrencarà a les 10 h.  

familia Alves judici Dani Alves

09:24
   

L’advocada d’Alves, a l’interior dels jutjats 

A aquesta hora Inés Guardiola, l’advocada encarregada de la defensa del futbolista Dani Alves, acaba d’entrar a l’Audiència de Barcelona. Fins a l’últim minut abans del judici la defensa i l’acusació poden arribar a un acord.  

09:17
   

El Col·legi de Periodistes, contra les restriccions als mitjans en el judici d’Alves 

El judici contra Alves comença amb tot un seguit de restriccions als mitjans de comunicació, que no podran publicar totalment o parcialment imatges ni àudios del procediment. Una prohibició que ha criticat el Col·legi de Periodistes, que la considera una restricció al dret a la informació de la ciutadania, recollit a la Constitució espanyola i a la Carta de les Nacions Unides. “Limitacions com aquestes poden afectar negativament la capacitat del públic per estar ben informat”, diu el comunicat del Col·legi.  

09:03
   

El judici a Alves serà públic  

L’Audiència de Barcelona ha descartat que el judici contra l’exfutbolista Dani Alves sigui a porta tancada, tal com havien demanat l’acusació i la fiscalia. L’única excepció serà la declaració de la víctima, que sí que es farà a porta tancada.  

Els mitjans de comunicació podran seguir el judici a través d’un senyal intern. 

08:50
   

Totes les claus del cas Alves 

L’acusació d’agressió sexual contra Dani Alves per part d’una jove a la discoteca Sutton ha despertat un gran interès mediàtic des del dia en què es van conèixer els fets, ara fa més d’un any. En aquesta pàgina et detallem les claus principals del cas Alves.   

08:37
   

Gran expectació mediàtica pel judici a Dani Alves 

Una setantena de mitjans de comunicació, nacionals i internacionals, segueixen el judici a Alves des de l’Audiència de Barcelona. S’han acreditat 270 professionals, 40 dels quals estrangers.  A les portes dels jutjats, una cinquantena de periodistes esperen l’entrada de les parts. 

Expectació mediatica judici Alves

08:23
   

Quan declararà Alves?  

Encara no s’ha confirmat el dia i l’hora de la declaració de l’acusat, Dani Alves. El futbolista podria donar la seva versió dels fets aquest dilluns o dimecres, coincidint amb l’últim dia del judici.  

dani alves
Foto: Pedro Nunes

08:15
   

Qui declararà aquest dilluns al judici?  

El judici a Dani Alves arrenca amb les qüestions prèvies i les declaracions de la víctima i sis testimonis dels fets. La denunciant explicarà la seva versió a porta tancada i sense tenir cap contacte visual amb l’acusat. També declararan les acompanyants de la víctima a la discoteca Sutton de Barcelona; la parella del futbolista, Joana Sanz, i l’amic de l’acusat que també es trobava al local d’oci nocturn la nit dels fets.  

08:03
   

Primer dia del judici a Dani Alves 

El judici a Dani Alves s’allargarà fins dimecres. Al llarg d’aquests tres dies passaran per l’Audiència de Barcelona l’exfutbolista i prop d’una trentena de testimonis, que explicaran la seva versió dels fets entre aquest dilluns i dimecres. Després, el judici quedarà vist per a sentència.  

07:54
   

Comença el judici després de vuit mesos d’instrucció 

Tot a punt per al judici contra Dani Alves, acusat de la violació d’una jove. El procediment judicial arrenca després d’una instrucció que s’ha allargat vuit mesos. Des que va entrar a la presó, l’exfutbolista ha donat diferents versions dels fets. Inicialment, va afirmar que no coneixia la víctima i, finalment, va explicar que havien mantingut relacions sexuals consentides 

07:49
   

Judici a Dani Alves: seguiment minut a minut

Bon dia, a betevé us expliquem l’última hora sobre el judici a Dani Alves que arrenca aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona. L’exfutbolista està acusat d’agredir sexualment una jove a la discoteca Sutton de Barcelona.