judici dani alves

(Agències/Redacció) L’Audiència de Barcelona ha descartat que el judici contra l’exfutbolista Dani Alves sigui a porta tancada. L’única excepció serà la declaració de la víctima, que sí que es farà a porta tancada i declararà darrere d’una mampara. Tot i això, els mitjans de comunicació podran seguir el judici a través d’un senyal intern, però no se’n podrà difondre imatges ni sons.

Mesures per protegir la víctima durant el judici

L’Audiència ha rebutjat així la petició que havien fet la fiscalia, l’acusació particular exercida per la víctima i la defensa d’Alves. En canvi, es garantirà al màxim la preservació de la identitat de la denunciant, que sí que declarà a porta tancada i protegida de la visió d’Alves a través d’una mampara i amb la imatge pixelada i la veu distorsionada. També es prohibeix que se l’anomeni pel seu nom o es doni cap dada sobre ella.

Un cas amb interès públic

L’Audiència de Barcelona ha argumentat la decisió al·legant que la Constitució estableix la publicitat de les actuacions judicials, i la llei concreta que els debats de judici oral han de ser públics tret que el tribunal o jutge decideixi el contrari per raons de seguretat o per protegir la intimitat de la víctima.

L’Audiència constata que els fets jutjats “tenen una evident repercussió mediàtica que suscita l’interès de mitjans de comunicació i de la ciutadania, sense que això pugui ser obstacle per limitar la publicitat de la vista”. Admet que aquesta “ressonància informativa pot tenir greus conseqüències en l’esfera de la intimitat de la denunciant”, però remarca que l’Estatut de la Víctima preveu mesures per evitar-ho.

L’acusació particular demana 12 anys de presó

Al futbolista se l’acusa de violar una jove a la discoteca Sutton de Barcelona i està en presó preventiva des del 20 de gener del 2023. El judici començarà el 5 de febrer i està previst que se’n facin tres sessions. La fiscalia demana que el condemnin a nou anys de presó, mentre que l’acusació particular demana una pena de 12 anys.