El cas de l’exblaugrana Dani Alves, a qui s’acusa d’una agressió sexual a la discoteca Sutton de Barcelona, ha tingut des del primer moment un gran ressò mediàtic i, aquest dilluns, el dia en què s’ha celebrat la primera sessió del judici, s’ha fet encara més visible el seu gran interès públic. En total, s’han acreditat 270 periodistes, 40 dels quals estrangers, per seguir el judici des de l’Audiència de Barcelona. A les portes dels jutjats, però, encara una cinquantena més de professionals han esperat l’entrada de les parts aquest dilluns al matí.

Una cobertura excepcional

La cobertura mediàtica del judici a Dani Alves està sent excepcional, amb unes instruccions molt concretes per a la premsa, que no pot enregistrar cap declaració. Són unes mesures pensades, sobretot, per protegir la identitat de la dona denunciant, a qui, a més, se li ha distorsionat la veu durant la seva declaració, que s’ha fet a porta tanca i tampoc no han pogut seguit els periodistes.

Jo feia temps que no veia unes condicions tan summament dures i hiperprotectores de la denunciant”
Carles Quílez, periodista de tribunals

Periodistes especialitzats en tribunals com el Carles Quílez, han admès als micròfons de betevé sorpresa davant les mesures adoptades en la cobertura d’aquest cas. Quílez assegura que mai abans no havia vist cap altra sessió en què les declaracions i les imatges de la denunciant s’enviïn encriptades a les parts (la seva veu i imatge s’enregistra de manera distorsionada), “perquè en cas que es filtrin a la premsa, el producte estigui encriptat”, ha explicat Quílez.

De fet, la fiscalia va demanar que el judici fos a porta tancada per protegir la víctima després que la mare de Dani Alves revelés la seva identitat en difondre’n un vídeo en què gaudia de moments de festa amb les seves amigues. L’Audiència de Barcelona va descartar que tot el judici sigui a porta tancada, a excepció de la declaració de la víctima.