Més d’un miler de persones s’han concentrat aquest dimecres al Parc del Clot en el marc de l’aturada laboral i la jornada de protesta a favor de Palestina convocada per més de 250 entitats. Els manifestants han cridat lemes com “No és una guerra, és un genocidi“, “Estat sionista, estat terrorista” i “Israel assassina, Europa patrocina”.

“És un genocidi”

Hi ha hagut parlament de diverses entitats, com la Comunitat Palestina de Catalunya. D’aquesta entitat n’és membre en Saif Abukeshek: “El que comet Israel és un genocidi i no es pot permetre que hi hagi informes internacionals que ho confirmin i no s’aturi. El Departament d’Acció Exterior del govern ha de trencar l’acord preferencial amb Israel i exigim que el d’Espanya trenqui el comerç d’armes amb Israel i apliqui un embargament permanent, no només temporal”.

Entre les nombroses pancartes, a la més gran s’hi llegia “Estimem Palestina. Defensem la vida. Aturem el món“, el lema de la jornada de protestes organitzada per al 7 de febrer, coincidint que feia quatre mesos de l’inici dels atacs a Gaza. Després dels parlaments la protesta ha fet un recorregut pels carrers propers del barri, com els de Bilbao i Perú, abans d’enfilar l’avinguda de la Diagonal cap a la plaça de les Glòries.

Jornada de protestes per Palestina

La manifestació d’aquest dimecres a la tarda arriba com a colofó d’una jornada d’accions i protestes que van començar a primera hora del matí amb talls de trànsit a la Gran Via, la Meridiana i la travessera de Dalt. Durant el matí s’han fet diverses concentracions i al llarg de tot el dia hi ha hagut convocada una vaga general amb aturades laborals parcials que han obligat a marcar serveis mínims en alguns serveis, com els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.