telèfons violència gènere

La violència de gènere es manifesta de moltes formes. Existeixen fins a 8 formes de violència contra les dones, que van des de l’agressió física, psicològica o sexual fins al maltractament emocional i econòmic.

Si has patit alguna d’aquestes agressions masclistes per part de la teva parella o exparella, has de saber que no estàs sola i que és fonamental demanar ajuda, i si n’ets testimoni també pots ajudar la víctima. Aquí et detallem què fer si pateixes o detectes violència de gènere.

Telèfon 900 900 120, gratuït i confidencial per denunciar un cas de violència contra les dones

La Generalitat ha habilitat un telèfon per denunciar violència de gènere, gratuït, confidencial i amb atenció 24 hores i en 124 idiomes: 900 900 120. Els professionals d’aquest servei entre els quals hi ha advocats i psicòlegs, t’oferiran informació sobre la violència contra les dones i t’assessoraran sobre tot el que pots fer davant d’aquesta situació.

També pots contactar-hi a través del correu electrònic 900900120@gencat.cat

WhatsApp de Mossos per a assessorament policial per víctimes de violència masclista

Si necessites informació, assessorament policial o resoldre algun dubte sobre violència de gènere, pots escriure un WhatsApp al número 601 001 122 dels Mossos d’Esquadra. A través d’aquest canal, tant si ets víctima de violència masclista com una persona del seu entorn, podràs conèixer quines eines tens a l’abast i què pots fer per denunciar la teva situació.

Aquest telèfon no serveix per gestionar emergències. Si necessites ajuda immediata, truca al 112.

Whatsapp mossos violencia genere

SARA i CUESB, a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona també t’ofereix assistència a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Recollida (SARA), tant si ets tu qui pateix violència de gènere o formes part de l’entorn de la víctima. L’horari d’atenció és de dilluns a dijous, de 9 a 19 h, i els divendres, de 9 a 16 h. Cal concertar cita prèvia al telèfon 900 922 357. Tot i això, si necessites atenció presencial d’urgència també pots anar-hi sense cita prèvia de dilluns a divendres, de 9 a 13 h. Les oficines del SARA són al carrer de Marie Curie, 16.

Fora d’aquest horari, pots dirigir-te al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, situat al carrer de la Llacuna, 25. Disposa d’un servei d’atenció les 24 hores tot els dies de l’any.

Entitats privades contra la violència de gènere

Els recursos públics no són els únics que poden ajudar-te en cas de patir violència de gènere o ser-ne testimoni. També pots contactar amb entitats privades com ara Tamaia, Viure sense Violència o Dones Juristes.