(ACN / redacció) L’Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord amb les quatre empreses que estan prestant el servei de menjador en 63 escoles bressol de la ciutat, perquè assumeixin el servei de les 42 escoles que fins ara depenien de l’empresa Comer Bien, que ha fet fallida. El consistori s’ha reunit aquest matí amb les empreses i els ha demanat que assumeixin el 20 % de modificació de l’import del seu contracte per causes sobrevingudes. Les empreses han acceptat i han mostrat la seva voluntat de col·laborar per resoldre la situació.

El nou servei es posarà en marxa a mitjans de la setmana vinent

A partir de mitjans de la setmana vinent (dilluns les escoles faran festa per dia de lliure disposició) està previst que el servei d’alimentació l’assumeixin les altres quatre empreses amb la següent distribució: 16 escoles per l’empresa Ausulan, 13 escoles per Servei Àpats, sis per Set i Tria i set per Cuina i Gestió.

Mentrestant, durant aquesta setmana, el servei d’alimentació el continua prestant l’empresa Comer Bien, i l’Ajuntament està gestionant, si cal i de manera excepcional, que es puguin comprar certs aliments utilitzant recursos econòmics propis de la gestió autònoma dels centres. D’altra banda, les treballadores dels centres seran subrogades per les empreses entrants. Aquesta modificació permetrà cobrir el servei fins al 15 de juliol del 2024. El consistori també ha començat a preparar la tramitació d’una nova licitació del servei de manera immediata, que entrarà en vigor al setembre d’aquest any.

Els problemes econòmics van començar al novembre

La presidenta de l’Associació de Famílies i Alumnes (AFA) d’un dels centres afectats ha explicat a l’ACN que al novembre les direccions els van avisar que les cuineres no estaven cobrant a temps. Les associacions de la quarantena d’escoles es van posar d’acord i van fer arribar un escrit a l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) exposant la problemàtica. La situació es va solucionar temporalment i les cuineres van començar a cobrar de nou, tot i que expliquen que a través de l’IMEB. L’empresa Comer Bien ha entrat en concurs de creditors i hauria deixat de pagar també els proveïdors.