Ja està tot a punt per al judici de Dani Alves, que començarà aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona. El futbolista s’asseurà al banc dels acusats per un delicte d’agressió sexual, en un judici que s’allargarà tres dies, fins al 7 de febrer. Es tracta d’un cas mediàtic, que ha generat molta expectació des que va fer-se pública la denúncia de la víctima. L’investigat està en presó preventiva des de fa més d’un any i els fets dels quals se l’acusa van tenir lloc la nit del 30 al 31 de desembre del 2022 a la discoteca Sutton de Barcelona.

Abans que comenci el judici, repassem cinc claus sobre el judici a Dani Alves.

Judici a Dani Alves: a quines penes s’enfronta?

La fiscalia demana per a Alves una pena de nou anys de presó i una indemnització de 150.000 euros a la víctima. A més, el ministeri públic també reclama la prohibició d’aproximació i comunicació, i 10 anys més de llibertat vigilada per al futbolista blaugrana.

La defensa de la denunciant augmenta la petició de presó per al defensa del Barça a 12 anys, la màxima pena per un delicte d’agressió sexual.

Les proves que corroboren la versió de la víctima

Hi ha diferents proves que donen suport a la versió de la víctima, com ara les empremtes dactilars al lavabo o la presència de semen a la seva roba. També el fet que la dona va mantenir una única versió dels fets des del primer moment, així com les declaracions dels testimonis, les càmeres de seguretat del local i l’informe mèdic que li van fer a l’Hospital Clínic poc després dels fets.

Els canvis de versió de Dani Alves

L’esportista, en presó provisional des de fa més d’un any, ha canviat la seva versió dels fets en diverses ocasions. En un primer moment, Alves va dir que no coneixia la víctima. Més endavant, va assegurar que va entrar al bany de la zona privada i que també ho va fer la víctima, però va puntualitzar que no va passar res entre ells. Aquesta no va ser la versió definitiva perquè l’exjugador va admetre després que van mantenir relacions sexuals, però sense penetració i consentides. Al cap d’unes setmanes, Alves va assegurar que hi va haver penetració consentida i que no ho va explicar abans per protegir la víctima. Fa uns dies va tornar a canviar la versió assegurant que anava begut i que no era conscient dels seus actes.

La declaració de la víctima, a porta tancada

El judici a Alves serà públic. L’Audiència de Barcelona ha descartat la petició de la fiscalia i l’acusació particular de fer el judici a porta tancada per protegir la intimitat de la denunciant. L’única excepció serà la declaració de la víctima, que es farà a porta tancada i declararà darrere d’una mampara, amb la imatge pixelada i la veu distorsionada.

Qui defensarà Dani Alves?

Alves ha tingut diferents advocats al llarg de tot el procediment judicial. Primer va comptar amb Miraida Puente Wilson, després va canviar i va fitxar Cristóbal Martell, un dels advocats penalistes més reconeguts al país. Però, a les portes del judici, l’exfutbolista ha tornat a canviar de defensa i ha triat Inés Guardiola, especialista en dret penal. En el judici hi ha tres magistrats: Isabel Delgado, Luis Belesté i Pablo Díez.

Alves va ser detingut arran de la denúncia de la jove, que el va acusar d’haver-la violat. Al llarg del procés, la defensa ha demanat en diverses ocasions la posada en llibertat de l’exfutbolista, una petició que sempre s’ha rebutjat pel risc de fugida.