El carrer de Pi i Margall s’ha inaugurat aquest diumenge amb una gran festa familiar. En l’acte, que ha comptat amb l’assistència de l’alcalde, Jaume Collboni, i la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, no hi han faltat les activitats per a la canalla, un escenari amb música i una xocolatada. Tot i que la majoria de comerços estaven tancats, alguns han aprofitat per aixecar la persiana, coincidint amb la festa d’inauguració.

Així és el nou carrer de Pi i Margall

La reforma, que va arrencar el juny del 2022, ha servit per pacificar 690 metres de carrer, amb l’eliminació de dos dels quatre carrils de circulació i l’ampliació de les voreres, que en algun tram arriba als 12 metres. El nou carrer de Pi i Margall és més verd i dona prioritat als vianants, de tal manera que ara ocupen el 70 % del carrer. Per aconseguir-ho, se n’han ampliat les voreres, s’ha prioritzat el trànsit veïnal a la calçada i s’hi ha limitat la velocitat a 30 km/h.

Les obres, que han disposat d’una inversió de 13,6 milions d’euros, han inclòs la substitució de l’asfalt per un paviment de granit. Segons el projecte inicial de l’Ajuntament de Barcelona, la vegetació s’havia d’ampliar des dels 370 m² que hi havia als 3.270 m², però la sequera ha impedit realitzar totes les plantacions previstes. També s’ha ampliat la quantitat d’arbres, bancs, cadires i passos de vianants.

Restauradors i botiguers esperaven el final

Els comerços i els restauradors de la zona esperaven la inauguració de l’últim tram del carrer de Pi i Margall amb candeletes. Els negocis d’aquesta zona asseguren que els treballs han afectat directament la caixa, amb pèrdues de fins al 50 %. Alguns establiments, fins i tot, han hagut d’abaixar la persiana.