Tot i que encara no queda clar si és l’Ajuntament o la Generalitat qui ha d’assumir les responsabilitats de les molèsties que la pols de la pedrera del Miniestadi per les obres al Camp Nou està ocasionant als veïns del carrer del Cardenal Reig, fonts municipals han assegurat a betevé que el consistori estudiarà mesures antipols per reduir les incomoditats dels veïns. Les mateixes fonts han argumentat que “ja s’està fent un seguiment de les incidències detectades” amb l’objectiu de “trobar solucions i aplicar, juntament amb el Barça, les millores necessàries”.

La resposta de l’Ajuntament ha arribat després que el consistori i l’Agència Catalana de Residus (que depèn de la Generalitat) s’haguessin atorgat l’un a l’altra la responsabilitat de controlar la pol·lució que genera la fàbrica de ciment del Miniestadi. Més enllà d’això, el districte de les Corts assegura que està “en diàleg constant amb el Barça i amb els veïns i veïnes de la zona per analitzar l’estat actual de les obres, les actuacions previstes i les incidències detectades”.

La pols posa a prova la paciència dels conserges

Un camió de la neteja surt de la zona d’obres de la pedrera del Miniestadi a les Corts. És molt semblant als camions de neteja de l’Ajuntament i amb un seguit de rodets i una mica d’aigua mira de mantenir a ratlla la gran quantitat de pols que s’acumula al carrer del Cardenal Reig. Malgrat els esforços del camió, que també mira de fer feina al carrer d’Arístides Maillol, a tocar del Camp Nou, la pols s’acaba instal·lant als patis i terrasses dels pisos que es troben just davant de les obres. Tot plegat provoca que els conserges no donin a l’abast i que es passin el dia enganxats a l’escombra per mirar de treure la pols que es diposita constantment a les finques.