Les obres de pacificació dels carrers de l’Eterna Memòria i de la Muntanya han eliminat l’anomenada cruïlla més perillosa del Camp de l’Arpa. Els treballs per convertir els dos carrers en un passeig de plataforma única està previst que acabin al febrer, però ja han servit per ampliar l’espai per a vianants a la cantonada amb el carrer de Freser, la més conflictiva.

Els vianants passen a ser protagonistes

Fins ara, en aquest punt, les voreres eren molt estretes i això obligava els vianants a baixar constantment a la calçada per circular pel carrer o per creuar-lo per punts no permesos. A més, el carrer era una via molt utilitzada pels conductors per enllaçar el carrer de València amb el de Freser, cosa que es preveu deixi de succeir quan s’hi instal·li la plataforma única amb prioritat per a vianants.

Els treballs al carrer serviran per suprimir també bona part dels aparcaments, per guanyar espai per a les zones d’estada. En tot el tram, la velocitat estarà limitada als 10 quilòmetres per hora.

En espera de la superilla del Camp de l’Arpa

Justament, la cantonada del carrer de l’Eterna Memòria amb el Freser és un dels punts on s’actuarà amb les obres de la superilla del Camp de l’Arpa que, segons el consistori, està previst que comencin abans que no acabi l’any. S’hi farà una plaça i es guanyarà espai per als vianants.

En el projecte de la superilla del Camp de l’Arpa també s’hi inclouen actuacions als carrers de la Nació i el de Coll i Vehí. Es tracta d’una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius.