Les obres per transformar el passeig de Pi i Margall en una via més verda i amb menys cotxes fa més d’un any que duren i això es comença a notar en l’àmbit comercial. Hi ha una part del carrer a tocar de la plaça d’en Joanic que ja ha reobert renovat però el segon tram, que arriba fins a la plaça d’Alfons X, encara haurà d’esperar fins al novembre. Aquí és on els comerciants estan patint més. Denuncien pèrdues econòmiques de fins al 50 %.

Durant aquests 15 mesos els treballs han provocat algunes molèsties al veïnat i als negocis amb soroll, pols i part de la vorera ocupada. Segons apunten els botiguers, això ha suposat que bona part de la clientela hagi buscat altres zones comercials sense obres per anar a comprar o a fer un àpat.

Alguns negocis han tancat i d’altres estan a punt de fer-ho

A restauradors i comerciants fa mesos que no els surten els números i alguns ja han tancat o pengen d’un fil. És el cas del Juan Bautista Pérez, de la perruqueria Juanco, que no veu clar si haurà d’abaixar la persiana com ja han fet altres companys. “He perdut més d’un 50 % d’ingressos, estem a punt de fer fallida”, alerta.

David Aroca, del Mos Gastrobar, explica que han estat molts mesos sense terrassa i han perdut la caixa de la temporada alta. Reclamen també que no s’ha previst cap compensació econòmica per als afectats. “Estem tenint pèrdues i a canvi de què?”, lamenta Juan Carlos Núñez, de La Barreta del Barri. Núñez no està content amb el resultat de la reforma. En el seu cas, li han reubicat les taules de la terrassa a un costat.