Unes 200 persones d’edat avançada s’han aplegat per celebrar el dinar de Nadal. Amb una setmana d’antelació, la fundació d’Amics de la Gent Gran ha organitzat aquest tradicional àpat perquè els avis que viuen sols puguin gaudir de la màgia d’aquesta època acompanyats d’altres persones grans i voluntaris. A la cita no hi han faltat l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i altres personalitats públiques.

“La soledat et pot tocar a tu”

El lema d’enguany és “la soledat et pot tocar a tu” i busca combatre i donar visibilitat a la soledat no desitjada, una situació que, recorden, pot aparèixer en qualsevol moment de la vida i a qualsevol persona. Després de l’àpat, un grup de música organitza una conga per amenitzar la trobada.

Activitats contra la soledat no desitjada

Segons les últimes dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), un 68 % de les persones d’edat avançada se senten soles. Precisament, per lluitar contra la soledat no desitjada, Amics de la Gent Gran ha programat 21 dinars arreu de Catalunya, amb prop de 2.000 convidats. La iniciativa va sorgir a Barcelona, però s’ha estès a tot el territori. L’entitat també ha programat altres activitats com ara visites a fires, passejades per descobrir els llums de Nadal de les ciutats, berenars i un llarg etcètera de propostes.

Què vols saber del Nadal 2023?