mobil menors edat

Educació prohibirà l’ús dels mòbils a primària el curs escolar 2024-25. “La primària ha de ser un espai lliure de mòbils”, ha afirmat la consellera d’Educació, Anna Simó, en una entrevista a RAC1. Simó també ha insistit que siguin els instituts els que regulin els mòbils a secundària. A més, la consellera ha repassat el full de ruta del departament, la mateixa setmana que el Consell Escolar de Catalunya ha defensat la prohibició a primària i la restricció a secundària.

La proposta d’Educació per regular els mòbils

La consellera ha avançat que el Departament d’Educació ja treballa en una proposta per regular els mòbils que farà arribar a les escoles les properes setmanes. “L’objectiu és elaborar un marc general per a tots els centres. Ha de ser senzill”, ha afirmat Simó. Respecte a les indicacions per a secundària la responsable d’Educació ha apel·lat a la corresponsabilitat dels centres i la comunitat educativa.

Més de la meitat dels centres han regulat l’ús del mòbil

Simó ha celebrat el debat “altament ric” que ha fet el Consell Escolar i pensa que així és com ho haurien de fer els centres, amb el conjunt de la seva pròpia comunitat educativa. Educació enviarà un marc general als centres el gener, amb indicacions i recomanacions, també oferint l’acompanyament del departament. La consellera ha afegit que tots els centres hauran de regular l’ús dels mòbils abans del començament del curs vinent i ha remarcat que entre el 50 i el 60 % dels centres ja tenen regulat l’ús del mòbil.

Simó torna a valorar la carta als centres educatius

Pel que fa a la carta que la consellera va enviar als centres després dels resultats de l’informe PISA, Simó ha assegurat que la responsabilitat de la situació educativa “sempre és de l’entrenador” i no dels docents. “Com a departament el que hem de fer és bones polítiques educatives i crear les condicions d’educabilitat adequades per als infants”, ha insistit.

Simó ha afegit que el 28 de desembre es reunirà amb la ministra d’Educació. Entre altres qüestions li farà arribar la necessitat de tenir un fons d’acollida i integració que fa anys hi havia i es va retallar.