Els regidors de TriasxBCN Damià Calvet i Joan Rodríguez Portell, adscrits respectivament als districtes de Ciutat Vella i l’Eixample, han estat molt contundents a l’hora de criticar la reforma de la ronda de Sant Antoni que començarà el proper 8 de gener. Segons han dit, “Collboni va mentir fins a sis vegades en campanya electoral perquè va dir que no executaria el projecte“, i han afegit que amb la decisió de tirar endavant amb la proposta del govern Colau, es crea inseguretat jurídica i manca de consens.

La reforma podria acabar als tribunals

Des de TriasxBCN asseguren que la proposta actual no té consens veïnal. De fet, la remodelació de la ronda de Sant Antoni podria acabar als tribunals, com ja va passar amb la pacificació del carrer del Consell de Cent. En aquell cas una sentència va donar la raó al recurs presentat per Barcelona Oberta i donava al consistori 15 dies per presentar un recurs al TSJC. Ara la Plataforma Afectats per la Llosa es planteja portar als tribunals la reforma de la via perquè el projecte “no arribi a termini o es modifiqui“. En canvi, la Plataforma pro Pacificació de la ronda, que agrupa les entitats que estan a favor de la remodelació, aplaudeix que les obres comencin en breu.

TriasxBCN aposta per la reforma del 2018

Els regidors de TriasxBCN consideren que la millor reforma és la que estava sobre la taula el 2018. Asseguren que en aquell cas hi havia consens i solucionava molt millor la mobilitat. Respecte al projecte que tirarà endavant li veuen moltes pegues. “No resol la mobilitat al Raval, ni la càrrega i descàrrega a Casanova-Villarroel ni el transport públic, perquè elimina un carril bus de baixada”, ha assegurat Calvet.