llums nadal portal Angel

El secretari de Salut Públic, Josep Maria Argimon, ha assegurat que “l’explosió” que havien de provocar les trobades familiars de Nadal, Cap d’Any i Reis, “de moment no s’ha produït”. Argimon ha reconegut que, per tant, no s’han complert les previsions que “havíem fet tots els experts”, inclós, ha dit, ell mateix. En aquest sentit, ha explicat que el ritme de contagis segueix creixent però que ho fa “igual” que des de principis d’octubre.

Argimon contraposa el que ha passat durant les festes de Nadal amb el pont de la Puríssima que ha qualificat de “disbauxa”. “A partir del pont del desembre es quan comença el creixement de forma sostinguda, aproximadament un 2 % diari”, relata. De seguir així, pronostica que en dues setmanes ens situarem en la mateixa situació epidemiològica que en el punt més àlgid de la segona onada.

“Optimisme molt moderat” per la situació epidemiològica

Sobre la situació epidemiològica actual, Argimon ha reconegut que hi ha dos indicadors que “van bé” i que permeten un punt d’esperança. D’una banda que la xifra de pneumonies no ha crescut durant aquest mes. De l’altra, que per primera vegada en un mes el test d’antígens han trencat la tendència i el nombre de positius és menor que el de la setmana anterior. “Això convida a un optimisme molt, molt moderat”, ha explicat i que caldrà veure si continua o no.

Arriba la vacuna de Moderna

Argimon valorat la situació epidemiològica durant una roda de premsa de seguiment del procés de vacunació de la covid-19. Durant la intervenció, ha anunciat que dilluns vinent, 18 de gener, es començarà a administrar la segona dosi de la vacuna de Pfizer a la residència de Feixa Llarga, on va començar el procés de vacunació. D’altra banda, aquest dimecres han arribat les primeres 5.800 dosis de la vacuna de Moderna que es començaran a administrar entre divendres i dissabte. L’Hospital de Sant Joan de Déu és un dels quatre hospitals catalans on s’administrarà.