Els estudiants universitaris no fan classe presencial a causa de la pandèmia del coronavirus. Però, en canvi, al final del primer semestre els exàmens sí que són presencials en algunes universitats.

La notícia ha encès els ànims de sindicats estudiantils. A través d’un comunicat, Fes-la Pública denuncia que s’obligui els alumnes a desplaçar-se a les aules per avaluar-se. A més, assegura que les mesures de seguretat no són suficients. Entre d’altres, considera que caldria fer tests massius a tots els assistents per evitar contagis a les facultats.

Aglomeracions a les facultats

Una de les conseqüències directes de fer anar els alumnes a les aules per avaluar-los són les aglomeracions que es generen als passadissos i altres espais dels edificis. És el cas, per exemple, de la Facultat de Farmàcia de la UB, on alguns usuaris han denunciat que no poden mantenir la distància de seguretat als espais comuns.

La Facultat de Farmàcia, però, no és ni de bon tros l’única en la qual s’han vist aquestes imatges. En altres centres universitaris altres estudiants també han fet públiques imatges en què no es pot respectar la distància de seguretat.