Augmenta el nombre d’afectats pel tall de llum de la Barceloneta. Segons Endesa, els abonats sense servei ja són 250. La companyia, però, matisa que no és la mateixa avaria que afecta des de dilluns 142 veïns, sinó que se n’ha produït una de nova. Els perjudicats per la incidència inicial encadenen tres dies sense electricitat, en ple episodi de fred intens a la ciutat. La companyia elèctrica preveu resoldre el problema al llarg del dia.

La primera avaria es va produir al transformador del carer del Doctor Giné i Partagàs i, segons Endesa, s’ha resolt aquest dimecres a la matinada. Poc després, però, s’ha produït una altra incidència en el mateix punt i al matí hi ha hagut un petit incendi just al punt on estan treballant els operaris.

Els veïns, indignats

Tot i que alguns veïns van recuperar parcialment el servei, es queixen que la potència no és suficient per fer funcionar la majoria d’electrodomèstics. De fet, un dels afectats ha explicat a betevé que només pot carregar el telèfon mòbil. Els negocis i comerços que no poden treballar, es queixen que la pandèmia ja els ha obligat a reduir l’activitat o tancar durant mesos i reclamen una solució urgent.

El de la Barceloneta no l’únic problema de subministrament elèctric que hi ha a la ciutat: veïns del Raval i de la Trinitat Nova ja fa dies que denuncien talls de llum intermitents. En aquest context, l’alcaldessa, Ada Colau, va enviar una carta a Endesa en què afirmava que aquestes interrupcions del servei “no es poden tolerar”. La companyia, en canvi, creu que la xarxa elèctrica a Catalunya es troba “en bon estat i dimensionada”.