control policial trànsit

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, insisteix a recordar que restringir la mobilitat “és molt important” per aturar la cadena de contagis de la covid-19. En aquest sentit, ha apuntat la possibilitat de reconsiderar alguna de les mesures que ha pres el govern català sobre aquesta qüestió. “Ens haurem de fer un replantejament en un moment o altre”, ha assegurat.

En una entrevista a Rac1, Argimon ha apostat per mesures “generals per a tot el territori i un perimetratge comarcal que sigui efectiu“, que permeti anar “a una alta comarca per raons essencials i no per anar a segones residències“. Justament des d’aquest dimecres, 23 de gener, està permesa la mobilitat entre comarques si és per anar a visitar un familiar o persones properes, per anar a una segona residència o a un allotjament hoteler o rural.

Argimon defensa que la mobilitat s’ha de restringir “al màxim” i posa d’exemple el que ha passat després del pont de la Puríssima. “Fa 15 dies, les xifres de contagis eren quatre vegades menors”, argumenta. El secretari de Salut Pública no se n’amaga i assegura que ell hauria fet mesures “de més impacte”, en referència al pla de Nadal de la Generalitat.

Sobre la situació epidemiològica actual, Argimon recorda que “estem malament” i que les dates que venen aquests dies de Nadal són “complicades”. En aquest sentit, recorda que cadascú ha de posar el seu “gra de sorra” de solidaritat col·lectiva i que el proper dia 28 de desembre es decidirà si es mantenen les mesures actuals o s’endureixen.