desallotjament Ca'l Espina

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat un dels pisos de Ca l’Espina, al carrer d’Astúries, 12, a la Vila de Gràcia. Ho han fet per ordre judicial aquest dimecres a primera hora. Al juliol, la policia ja va desallotjar el local ocupat als baixos de l’edifici, i ara l’actuació s’ha centrat en el segon pis de l’edifici, que tenia una ordre de llançament amb data oberta.

La propietat ha enviat operaris a canviar els panys del pis i també han treballat als baixos. A l’immoble hi queden encara ocupats el primer i l’entresol. Segons han explicat fonts de la propietat a betevé, cada cas s’està tramitant per separat en un jutjat diferent i és per aquest motiu que les ordres de desallotjament van arribant per separat.

Concentració en contra de l’actuació policial

Des del col·lectiu Ca l’Espina han fet una crida per demanar suport veïnal a través de les xarxes socials. Els ocupants han denunciat el desplegament policial amb un centenar d’agents. També han convocat una concentració de suport al centre social.

L’immoble està ocupat des del gener pels antics moviments socials de Ca la Trava i Ka la Castanya, desallotjats el 2018 i el 2019.