El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que aquest dilluns, primer dia laborable des de la declaració de l’estat d’alarma pel coronavirus, la Guàrdia Urbana ha sancionat 123 persones que s’estaven saltant el confinament sense complir amb cap de les excepcions previstes en el decret del Govern espanyol. A més, hi ha hagut 2.000 avisos a persones també per saltar-se el confinament, que no han rebut multes.

També s’han aixecat tres actes d’inspecció a locals oberts que no ho podien fer i s’han advertit 250 establiments perquè tanquessin.

S’ordena aturar les obres de caràcter privat

Batlle també ha explicat que es prohibeixen les obres de caràcter privat, que s’hauran d’aturar mentre duri la crisi. Aquest dilluns l’Ajuntament ja havia explicat que s’aturaven les obres públiques amb l’excepció de dues per raons de seguretat: la del dic de recer del Port Fòrum i el bombeig freàtic a les obres de la plaça de les Glòries Catalanes.

Cau en picat la mobilitat a la ciutat

Una altra de les conseqüències de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma ha estat la caiguda aquest dilluns de la mobilitat a la ciutat de Barcelona. Batlle ha assegurat que fins a les 10 del matí d’aquest dilluns hi ha hagut un 41 % menys de trànsit als accessos de la ciutat, un 44,6 % a l’interior i gairebé un 40 % a les rondes.

“S’ha de reduir la mobilitat laboral”

Batlle també ha fet una crida “a les administracions competents” perquè prenguin mesures per reduir encara més la mobilitat laboral. De manera que “les úniques prestacions que es puguin fer de manera presencial siguin les dels serveis essencials”.