El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha anunciat que el consistori posa en marxa mesures fiscals noves per contrarestar els efectes negatius del coronavirus en l’economia de Barcelona. Segons Collboni, l’objectiu del govern municipal és “minimitzar l’impacte de la pandèmia, que no tanqui cap empresa i que no hi hagi acomiadaments”.

Flexibilitzar i ajornar pagaments

Jaume Collboni ha explicat que en l’equip de govern són molt “conscients de la situació d’angoixa” que estan vivint especialment els petits comerços que han hagut d’abaixar la persiana durant un mínim de 15 dies, que no ingressen diners a la caixa i que han de seguir pagant impostos i despeses. Per aquesta raó, Collboni ha dit que s’oferiran la flexibilització i ajornament de tributs i mesures per afavorir la liquiditat. En aquest sentit, ha avançat que una oficina tributària municipal analitzarà individualment cada empresa que s’hi dirigeixi i li proporcionarà facilitats perquè els efectes del coronavirus no siguin tan accentuats.

S’anul·len la taxa de terrasses i la de recollida de residus

El primer tinent d’alcalde ha afirmat que durant la crisi no es cobraran algunes taxes, com la de recollida de residus comercials. També s’ajorna fins al setembre l’impost turístic i se suspèn la taxa de terrasses. A més, el govern es compromet a revisar aquesta taxa per afavorir els restauradors.

Màniga ampla amb el pressupost

Durant la compareixença, Collboni també ha demanat a l’Estat que sigui lax en l’aplicació de la Llei d’estabilitat pressupostària i que permeti als ajuntaments fer servir el superàvit per contrarestar el coronavirus. També s’ha anunciat que es prendran més mesures, encara per concretar, per afavorir l’economia local.