En el primer dia laborable amb el decret d’estat d’alarma activat per l’emergència del coronavirus, els comerços que tenen permès obrir ho han fet amb normalitat, però prenent diverses mesures de prevenció.

Els proveïdors demanen a les farmàcies no fer comandes tan grosses

Els farmacèutics asseguren que la majoria d’usuaris que hi entren compren productes com ibuprofèn, paracetamol i derivats. Alhora, admeten que es troben amb un problema: els proveïdors alerten que no facin comandes molt grosses, perquè poden col·lapsar el sistema.

Alguns supermercats han augmentat les mesures de prevenció i higiene. És el cas del Mercadona del carrer de Buenaventura Múñoz, on limiten fins a 100 l’aforament a l’interior de l’establiment. Per regular-ho, hi ha agents de seguretat a la porta per controlar que quan en surt una persona hi pugui entrar una altra, que s’ha de rentar les mans amb líquid desinfectant quan hi entra.

En altres comerços com Quesos Barcelona, només hi poden haver quatre persones a l’interior de la botiga i, un cop a dins, hi ha unes creus a terra que marquen on s’ha d’esperar el client per tal de garantir una distància de prevenció amb les altres persones que hi hagi al comerç. Des de dimecres passat les vendes s’han incrementat un 30 % i  el subministrament dels productes està funcionant amb normalitat, afirmen des d’aquesta botiga.

Els estancs obren per oferir la premsa del dia. Per això, n’hi ha alguns que ja valoren només obrir als matins. Alhora diuen que se’ls han disparat les vendes de material escolar: plastilina, cartolines, colors, etc. Alguns establiments treballen, a més, fent sobres per enviar la premsa a les residències d’avis.