La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha assegurat que les mesures que s’estan prenent derivades de l’aplicació de l’estat d’alarma, són compatibles amb la protecció dels col·lectius més vulnerables.
Un dels objectius és protegir la gent gran o que pateix patologies cròniques, que són els col·lectius que, sanitàriament, poden veure’s més afectats pel coronavirus. Per això es continuarà prestant el servei d’atenció domiciliària, prioritzant la gent gran, que és més vulnerable socialment. En cas que la persona atesa acabi contagiant-se amb la covid-19, el personal cuidador extremarà les precaucions i, si no és possible garantir la seguretat, derivarà la persona a un centre mèdic.

Potenciar la teleassistència

Per Tarafa el telèfon s’ha de convertir, entre la gent gran, en “la primera línia d’informació” per qualsevol problema relacionat amb el coronavirus. Per això es reforçarà el servei de teleassistència, que compta amb 100.000 usuaris. Se’ls trucarà a tots per informar-los de la situació i els serveis que tenen a l’abast. També s’ampliarà la plantilla del Centres d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona.
Les quatres residències per a gent gran seguiran obertes i també els pisos tutelats. Per a les persones sense llar s’obrirà un altre centre d’acollida dins de l’operació fred perquè l’actual s’ha hagut de tancar abans d’hora per la presència de casos positius en coronavirus. També quedaran oberts nou centres de serveis socials, com ja passa al mes d’agost.

Les beques menjador no s’aturaran

En el cas de les beques menjador escolars, aquestes no es deixaran de prestar. El finançament dels àpats per a nens es transferirà a una targeta moneder perquè la puguin fer servir els pares o tutors dels infants. Es calcula que aquesta targeta estigui activada en un màxim de tres dies.