Les cues als accessos de les discoteques han estat una constant el primer cap de setmana amb l’oci nocturn obert. I, segons les patronals FECASARM i Fecalon, són fruit del sistema de verificació del passaport de la covid-19 que ha implantat la Generalitat, que, diuen, s’ha demostrat poc àgil i ha tingut molts problemes tècnics. A més, també expliquen que moltes persones no han entès que l’entrada es fa només amb el passaport oficial i no és vàlid un test previ negatiu que no estigui validat i introduït a La Meva Salut. Segons explica el secretari general de Fecalon, Fernando Martínez, hi ha qui, fins i tot, ha volgut entrar amb un test d’antígens comprat a la farmàcia.

Martínez també ha explicat que han començat a detectar intents de falsificació del passaport de la covid-19. A més, hi ha hagut problemes amb els comprovants de vacunació de persones que són de fora de la Unió Europea, que no són vàlids. Per tot plegat, temen que les cues continuïn les properes setmanes.

El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, ha lamentat que la Generalitat desestimés l’ús de l’aplicació que ells proposaven. Assegura que era molt més fiable i no requeria mostrar també el DNI. Això és perquè quan es feia la lectura del codi QR s’acompanyava d’una fotografia del client. Boadas també lamenta que l’obertura amb passaport de la covid-19 s’hagi fet ara i no mesos enrere. “S’haurien evitat les grans botellades que hi ha hagut per la Mercè o festes il·legals com la de la Universitat Autònoma”, ha assegurat.

Poques mascaretes a la pista de ball

La majoria de responsables de discoteques ja havien advertit que l’obligatorietat de la mascareta a l’interior dels locals seria difícil de fer complir. I, de fet, així ha estat. “Apel·lem a la responsabilitat individual, és impossible tenir prou personal per vigilar constantment que tothom duu la mascareta posada”, ha explicat Boadas a betevé.

Satisfets per l’èxit de públic

Més enllà dels problemes per accedir als locals, les patronals s’han mostrat satisfetes per l’èxit de públic a les discoteques d’aquest cap de setmana. Moltes han esgotat totes les entrades. Per això, la FECASARM demana que s’ampliï ja al 100 % l’aforament als locals. La Fecalon, per la seva banda, convida a revisar l’aforament a la propera resolució del Procicat.

Aquesta setmana, tot obert

Aquest cap de setmana ja han obert la majoria de discoteques de la ciutat però n’hi ha algunes, com Luz de Gas, Sidecar o Razzmatazz, que s’han esperat uns dies més per tenir-ho tot a punt. Aquesta setmana, però, l’oferta d’oci nocturn de la ciutat ja estarà, pràcticament, al 100 %.