Si el TSJC autoritza l’ús del passaport de la covid-19 per accedir als locals d’oci nocturn, la majoria de discoteques de Barcelona obriran la nit de divendres a dissabte. Concretament ho faran entre el 70 i el 85 % del total, segons han informat a betevé FECASARM i el Gremi de Discoteques de Barcelona.

En canvi, la nit de dijous a divendres, la primera en què s’autoritza l’obertura de l’oci nocturn, només aixecaran la persiana el 50 %. Alguns dels locals que reobriran al llarg d’aquest cap de setmana són Sutton, Jamboree, Bling Bling, Otto Zutz o les discoteques del front marítim.

Razzmatazz, Luz de Gas o Sidecar no obriran fins al 14 d’octubre

Aquest primer cap de setmana amb l’oci nocturn obert, però, tindrà absències importants. Discoteques com Razzmatazz, Luz de Gas o Sidecar, entre d’altres, s’esperen obrir el dijous 14 d’octubre. Consideren precipitat fer-ho aquest cap de setmana, sobretot pel que costa posar a punt un local d’oci nocturn després de mesos tancat. El cap de producció de Sidecar, Joan Ruiz, ha explicat a betevé que prefereixen “fer les coses bé i no obrir a correcuita”. A més, estan aprofitant aquests últims dies abans d’obrir per posar a punt el local.

Tornen els concerts a peu dret

Ruiz està convençut que les ganes de festa faran omplir més que mai les discoteques aquesta tardor. També frisen per programar concerts a peu dret, un dels grans al·licients del local i que ara tornaran a estar permesos. De moment, aquest dijous a la nit, ja esperen molta més gent a la barra de dalt, la que dona al carrer. Té llicència de bar musical i ja podrà obrir fins a les tres de la matinada.

FECASARM no les té totes

La patronal de l’oci nocturn FECASARM no té clar que el TSJC avali l’ús del passaport de la covid-19, tal com està planejat en la resolució del govern català. Creuen que no s’hauria d’haver fet de manera generalitzada a tot el territori de Catalunya, sinó que s’hauria d’haver plantejat per territoris en funció de la incidència acumulada. De fet, afegeixen, així ho va marcar el Tribunal Suprem en el cas de Galícia. Per això, reclamen un pla b per poder reobrir en el suposat cas que el TSJC no validi el certificat de la covid-19.