Foto: Damià Martínez

El mosaic de Joan Miró de la Rambla ha aparegut malmès aquest cap de setmana amb una pintada. Segons ha denunciat un usuari a les xarxes socials, algú hi ha dibuixat a sobre el símbol anarquista, amb pintura de color groc.

La part més afectada era on es troben les rajoles de color blau, però la pintura també ha malmès part de la resta del mural.

Reparació poques hores més tard

La direcció de Patrimoni de l’Ajuntament ha actuat ràpidament per reparar el mural de Miró. Aquest mateix dilluns al matí, hores més tard de la bretolada, un equip especialitzat n’ha avaluat els danys i ha retirat la pintura del mosaic.

El mosaic, ja reparat, aquest dilluns al matí

Símbol de la Rambla

El mosaic de Joan Miró, situat al pla de la Boqueria, és tot un símbol de la Rambla i es va dissenyar per donar la benvinguda a tothom que arribava a la ciutat per mar. L’alcalde Socías Humbert va fer-li l’encàrrec a Miró. Es va inaugurar l’any 1976.

Durant l’any 2017 va esdevenir un espai d’homenatge a les víctimes del 17-A després de l’atemptat. Durant dies es va omplir de flors i espelmes que, a poc a poc, es van anar retirant.