El primer divendres amb l’oci nocturn obert ha deixat nombroses imatges de gent ballant als locals sense mascareta. Des de FECASARM apel·len a la “responsabilitat individual” perquè tothom porti la mascareta durant el temps que no estigui consumint alguna beguda. Asseguren que els seus locals compten amb les senyalitzacions que recorden l’obligatorietat de fer ús de la mascareta en tot moment i que el personal de seguretat també vigila que es compleixi la norma.

Malgrat tot, la patronal de l’oci nocturn afirma que no permetran que se’ls “criminalitzi” per les imatges recurrents de gent sense mascareta als seus locals. Consideren que la seva obligació ´és la “d’informar” i recorden que tenen el dret d’admissió per expulsar dels locals aquelles persones que siguin “advertides reiteradament degut a no fer ús de la mascareta”.

Preveuen més cues a causa dels problemes tècnics del passaport covid

Tot i que la valoració per part de FECASARM del primer divendres amb l’oci nocturn obert ha estat positiva, recorden que encara queden molts aspectes per millorar. Els “problemes tècnics” amb el passaport covid, per exemple, segueixen generant cues a les portes dels locals. Joaquim Boadas, secretari general de FECASARM, assegura que la verificació del codi QR, que per ara funciona a través d’una pàgina web, no sempre funciona “la gent té problemes per descarregar-se el certificat i es formen cues importants als accessos dels locals”. De fet, preveuen que la nit de dissabte a diumenge les cues seran superiors “avui és el dia de màxima demanda d’oci nocturn, molts locals ja tenen totes les entrades exhaurides per tant la gent s’acumularà fora”, ha explicat.

En aquest sentit, Boadas ha recordat que el passaport covid no és efectiu per a les persones estrangeres i que això, els suposa “un problema”. Per aquest motiu han demanat, a través de la Federació de Farmàcies de Catalunya, que les farmàcies també puguin fer un test previ i que les dades es bolquin en una aplicació que la patronal de l’oci nocturn havia dissenyat i presentat, ara fa uns mesos, per agilitzar aquests tràmits. Asseguren que, era “molt més àgil, pràctica i barata”.