El Consell de Ministres ha aprovat aquest dilluns eliminar la restricció d’accés a les terminals dels aeroports d’Aena que fins ara estaven limitades als passatgers i treballadors. Per tant, a partir d’ara es tornen a permetre els comiats de passatgers a la zona d’arribades i de sortides, una imatge habitual en l’època de prepandèmia.

Covid a Catalunya, en directe

La portaveu del Govern espanyol, Isabel Rodríguez, ho ha anunciat en l’habitual roda de premsa posterior al Consell de Ministres i ho ha celebrat com una mesura “de recuperació de la normalitat” que ha arribat “gràcies a les mesures que ha anat adoptant el govern, el procés de vacunació i l’evolució de la pandèmia”.

És un pas important per l’estat d’ànim, un senyal de sortida d’aquesta sitació de pandèmia que ens permet recuperar la normalitat en els afectes i les relacions personals i familiars
Isabel Rodríguez, portaveu del Govern espanyol

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ja va anunciar aquest dissabte que en els propers dies l’executiu espanyol aprovaria l’eliminació d’aquesta restricció. La millora de les dades epidemiològiques ha permès el final d’aquesta norma que es va posar en marxa com a mesura de prevenció per evitar els contagis.