Aula UAB
Font: ACN

Aquest diumenge a la nit la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha patit un atac informàtic que ha afectat la majoria de les aplicacions corporatives de la universitat i també la pàgina web. Segons han explicat fons dels centre, no ha transcendit l’origen de l’anomalia, i durant aquest dilluns al matí els responsables de sistemes i del rectorat treballen per detectar-la. També s’ha anul·lat l’accés a la xarxa de de les facultats i altres equipaments universitaris.

El centre informa els usuaris a través dels perfils a les xarxes socials que es recomana desconnectar tots els serveis vinculats a la UAB, inclòs el núvol, per evitar que la infecció s’estengui.

Classes anul·lades en algunes facultats

La incidència ha obligat a anul·lar algunes classes pràctiques, i també teòriques, del campus. És el cas de la Facultat de Ciències de la Comunicació, que al migdia s’ha vist obligada a anul·lar tota l’activitat docent.

Incidència informàtica enmig del pont del Pilar

Alguns professors i alumnes de la UAB ironitzaven a les xarxes que l’atac informàtic s’hagi produït justament enmig del pont del 12 d’octubre, tot i que al campus de Bellaterra aquest dilluns és dia lectiu i no hi ha festa.