El col·lectiu Escoles Bressol Indignades considera que la reobertura dels centres municipals, aquest dilluns, ha estat “massa ràpida“. Ho ha explicat una de les portaveus, Dori Anglada, que detalla que “en 15 dies s’han pres moltes decisions, sense excessiu temps de tornada” per valorar-les i consensuar-les amb la comunitat educativa implicada, que no era partidària d’un calendari de reobertura així. De fet, Anglada afegeix que “teníem propostes per anar fent [adreçades als infants i les seves famílies] mentre no es decidia obrir” i lamenta que “no se’ns ha donat l’opció ni l’oportunitat de poder-les compartir”.

La tornada a les aules també tenia, segons el consistori, un altre objectiu: La conciliació de la vida laboral i familiar i la protecció dels vulnerables. En aquest sentit, el col·lectiu dubta de com ha definit l’Ajuntament qui és vulnerable i qui no, i com s’han comunicat a les famílies interessades. Dori Anglada diu que aquest dilluns, “a les escoles bressol de la Ciutat Meridiana només hi han hagut set sol·licituds” de famílies per a gaudir del servei, mentre que “a l’Eixample o les Corts, els llindars màxims de reserves s’havien aconseguit la setmana passada”.

Són dades que, per a Escoles Bressol Indignades, dibuixen una realitat soterrada de desigualtats a la ciutat: “Les famílies que s’han quedat sense feina o s’han vist afectades per un ERTO tenen dificultats per demostrar que necessiten l’escola bressol per conciliar, o bé per sortir a buscar una feina o per mantenir la que tenen en l’economia submergida”.

Preocupació pel setembre

Davant d’aquesta situació, el col·lectiu manté la preocupació de com s’ho podran combinar moltes d’aquestes famílies de cares al setembre, quan s’ha previst l’inici del curs, també, a les escoles bressol. Anglada recorda que “s’ha de treballar l’acollida, una de les bases del model educatiu municipal” ja que, segons recalca, els preocupa com treballar l’adaptació dels infants a un nou entorn com una escola bressol, de la mà d’educadors i familiars, perquè “no totes les famílies podran tenir disponibilitat al setembre per fer-ho”.