La Diputació de Barcelona alerta d’un augment de maltractaments a gent gran durant el confinament per la covid-19. Aquest dilluns, coincidint amb el Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i els Maltractaments a Persones Grans, ha publicat algunes dades: des del decret d’estat d’alarma fins al 9 d’abril, han detectat 112 casos a la província de Barcelona.

L’increment és visible si comparem aquesta xifra amb el mes anterior: la Diputació va detectar 52 casos des de meitats de febrer fins a l’inici del confinament pel coronavirus. D’acord amb les dades que han recollit i analitzat, el 2019 van comptabilitzar fins a 392 casos de maltractament en 42 municipis, 298 dels quals a dones (76 %) i 94 a homes (24 %).

Segons la Diputació, el perfil més comú és el de la dona maltractada d’entre 80 i 84 anys, sense deteriorament cognitiu i que necessita suport per a les activitats bàsiques de la vida diària. Pel que fa al presumpte agressor, “moltes vegades és el fill de la víctima” i sol maltractar-les psicològicament o econòmicament.