Tornem amb l”Àrtic’ a la TDT, i ho fem amb el Francesc Casadesús, director del Grec Festival, amb qui parlem d’una edició molt condicionada per la crisi del coronavirus. Amb 44 anys de vida, el Grec ha passat de ser un petit festival d’estiu a convertir-se en la gran cita teatral de Barcelona. Fundat el 1976 per l’Assemblea d’Actors i Directors, el festival va revitalitzar l’antic teatre grec de Montjuïc i, amb els anys, va créixer per tota la ciutat. I així, a l’amfiteatre de Montjuïc s’hi van sumar sales com el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors, el TNC, L’Auditori, el Romea o el CCCB, que han acollit les propostes més agosarades del teatre local, els noms més destacats de l’escena internacional i alguns dels músics més emblemàtics que hem tingut a Barcelona. Amb aquests antecedents, fa quatre anys que el coreògraf i ballarí Francesc Casadesús es va fer càrrec de la direcció del Grec, després de dirigir el Mercat de les Flors o presidir la Xarxa Europea de Cases de Dansa. I ara ens visita per parlar d’un festival que demostra que, en temps de pandèmia, ens cal més cultura que mai.

Un Grec amb betevé

La crisi del coronavirus ha obligat al Grec Festival a retallar la seva programació i reduir l’aforament dels seus teatres. El lloc on aquest canvi s’ha fet més evident és al Teatre Grec de Montjuïc, que ha vist com les seves grades perdien seients fins a les 800 places. Això ha provocat que molts espectacles ja hagin penjat el cartell de “No hi ha entrades”. Però tots aquells que no n’hagin pogut aconseguir tindran una segona oportunitat a través de betevé, que retransmetrà algunes de les propostes més rellevants de la programació d’enguany.

Una aposta per l’escena local

El Grec 2020 disposa d’una programació de 53 espectacles locals, incloent ‘A tocar’, la funció inaugural a càrrec de la companyia Baró d’Evel. També s’hi podran veure produccions internacionals, com els belgues Peeping Tom, i concerts de primeres figures com Omara Portuondo o artistes joves com els Stay Homas. A més, el festival tindrà el cicle De Grec a Grec, que ajudarà la producció d’espectacles teatrals al llarg de la temporada 2020-2021.