classe escola bressol

Les 101 escoles bressol municipals de Barcelona reobren aquest dilluns 15 de juny després de més de tres mesos tancades per la crisi del coronavirus. L’Ajuntament de Barcelona considera que aquest és un “servei municipal essencial” que cal posar en marxa aviat per garantir el benestar dels infants i facilitar la conciliació laboral d’aquelles famílies que no poden teletreballar i que, per tant, tenen dificultats per fer-se càrrec del menor.

L’escenari post-covid-19 ha obligat els equips de les escoles bressol a adoptar mesures d’higiene per garantir la seguretat tant dels infants i de les famílies com del personal educador. Per exemple, els grups seran més reduïts (cinc infants per aula durant la fase 2 de la desescalada i 10 en la fase 3). També es reorganitzaran els espais per mantenir al màxim possible les distàncies entre persones.

Dissenyar itineraris interns, evitar l’ús assidu de materials, prioritzar les activitats a l’aire lliure i una bona neteja i desinfecció són altres mesures que hauran de prendre les escoles bressol municipals, que tornaran a l’activitat set dies després que ho hagin fet la resta d’escoles de la ciutat.

Es prioritzen famílies que no puguin teletreballar

Amb l’objectiu de facilitar la conciliació laboral i familiar, primer de tot s’atendran els infants de les famílies que no poden teletreballar. Un cop fet això, es tindran en compte els nens i nenes que tinguin una situació de vulnerabilitat social o que formin part d’una família monoparental.

L’obligatorietat de tenir grups reduïts d’infants per aula fa que les escoles bressol municipals redueixin a una quarta part la capacitat habitual i prestin servei només a un màxim de prop de 2.000 famílies.

Dates i horaris de la reobertura

Les escoles bressol municipals reobren del 15 de juny al 15 de juliol, amb servei de menjador a la mateixa aula. L’horari serà de dilluns a divendres, de 9 a 15 h i hi haurà servei d’acollida de 8 a 9 h. La majoria dels centres oferiran casals durant la segona quinzena de juliol, alguns dels quals intentaran allargar les activitats d’estiu a l’agost de forma excepcional per facilitar la conciliació familiar.