(ACN) El CosmoCaixa ha reobert les portes aquest dilluns amb una tercera part de la capacitat i les figures de Marie Curie i Albert Einstein rebent els visitants amb mascareta des del taulell de l’entrada. Els seus 6.000 metres quadrats d’espai expositiu, basats en l’experiència tàctil, s’han adaptat per mantenir la qualitat de la visita i garantir les mesures sanitàries. Per compensar l’absència de l’habitual contacte físic amb la ciència, el museu ha reforçat la presència d’educadors al llarg del recorregut, que han explicat detalladament a cada família o grup d’amics les diferents parts de les sales. Amb l’obertura del CosmoCaixa, la Fundació La Caixa completa el retorn a l’activitat de tots els seus centres.

Els educadors, nombrosos durant el primer dia de reobertura, han orientat els visitants i resolt dubtes amb relació al contingut permanent del museu. A més, s’han automatitzat algunes instal·lacions. Famílies, sobretot, han passejat per la Sala Univers, el Bosc Inundat, el Mur Geològic, l’exposició temporal “Sabres i mastodonts” i la Plaça de la Ciència.

El centre, que obre amb l’horari habitual, ha reforçat les tasques de neteja i desinfecció, i l’accés es pot fer també a través de la venda anticipada d’entrades en línia per franges horàries. A l’entrada, tothom s’ha de desinfectar les mans amb dispensadors de gel hidroalcohòlic, i és obligatòria la mascareta.

No s’hi fan visites guiades

Els visitants poden accedir al centre de manera individual o en grups familiars, mantenint sempre una distància de seguretat de dos metres. La cafeteria i la botiga del CosmoCaixa estan obertes però no funcionen els serveis de consigna i guarda-roba. Tampoc no s’hi fan visites guiades. S’hi pot visitar més del 80 % dels espais, és a dir, 12.000 metres quadrats, dels quals la meitat corresponen a espais expositius.

reobertura cosmocaixa albert einstein