Una vintena de persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume convocades per la plataforma Bressol Indignades i diversos sindicats. Han demanat que es faci un pas enrere en la decisió d’obrir les escoles bressol en la fase dos de la desescalada pel coronavirus.

Denuncien que a l’hora d’establir un pla d’obertura per part de l’Ajuntament no s’ha comptat amb la participació dels educadors. La plataforma i la CGT no creuen que el pla ofereixi les condicions suficients per garantir les mesures sanitàries de seguretat per a les treballadores dels centres ni per als infants.

mani sant jaume educadores bressol

3.000 signatures contra la reobertura de les bressol

La plataforma Bressol Indignades va recollir més de 3.000 adhesions al seu manifest en què demana que no es reobrissin les Escoles Bressol Municipals. Aquesta plataforma, que agrupa educadores i educadors d’escoles bressol, considera que el pla de reobertura dissenyat pel consistori no és aplicable, però consideren que vulnera el dret dels infants a ser tractats dignament. El 3 de maig la plataforma va lliurar el manifest al consistori.

Per la seva part, el sindicat CGT ha exigit a l’Ajuntament de Barcelona que faci un pas enrere en la reobertura de les llars d’infants dilluns, 8 de juny, amb l’entrada en la fase 2; a més ha demanat als governs espanyol i català un permís retribuït per conciliació familiar a les families que ho requereixin, perquè no hagin de portar els fills a les escoles bressol.

El sindicat USTEC ja va portar al Tribunal Superior de Justícia la decisió de la Generalitat de Catalunya d’obrir les escoles en fase 2.