L’Associació Amics de la Rambla ha reconegut aquest dilluns el Cinema Maldà, el restaurant Los Caracoles i la directora artística d’espectacles relacionats amb les Festes de la Mercè i la cavalcada de Reis de Barcelona Marta Almirall amb els premis Ramblistes d’Honor 2021.

L’acte, que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament, ha reunit un centenar de persones i ha estat encapçalat pel president d’Amics de la Rambla, Fermín Villar, i pel regidor de Ciutat Vella. Jordi Rabassa ha explicat que l’objectiu del govern municipal és “recuperar la Rambla com a passeig i punt d’interacció social”, i ha alertat que “perdre-la seria un desastre perquè és el cor de la ciutat”.

Aquest guardó celebra 60 anys, des de la primera cerimònia el 1961. Des de llavors, Amics de la Rambla ha reconegut els ciutadans i les entitats que “s’han significat en la seva estimació per la Rambla i que han dedicat una atenció especial a aquest passeig en la seva vida personal, professional o associativa”, explica l’entitat.

Menció al retard en la reforma de la Rambla

El retard en la reforma de la Rambla, que encara no ha començat, ha centrat una part del discurs de Villar, que ha retret al consistori que “els endarreriments cada vegada ens sorprenen menys” i ha conclòs que “no serà en aquest mandat”.

De la seva banda, el regidor de Ciutat Vella ha defensat “la vigència del procés participatiu” amb què es va projectar la reforma del passeig, novament sense data d’inici d’obres, i ha demanat “complicitat a tots els actors”.

Cloenda de festa major

La glossa dels guardonats ha anat a càrrec de la periodista i escriptora Empar Moliner.

Aquest acte ha estat l’encarregat de tancar la Festa Major de la Rambla, Festes del Roser, que ha arribat a l’edició 60 —la primera es va celebrar el 1962, un any després de la primera entrega dels guardons—.