(ACN / Redacció ) L’associació Mohamed Abdellah ha denunciat aquest dilluns que un activista algerià, deportat des del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona està patint tortures físiques i psicològiques en una presó militar d’aquest país. L’exmilitar i dissident algerià va decidir traslladar-se a Espanya per poder denunciar la corrupció del seu país.

El 12 d’agost, però, el van detenir a Vitòria i va ser traslladat al CIE de Barcelona, des d’on finalment va ser deportat, el 21 d’agost. Mohamed Abdellah, dies abans, va protagonitzar una vaga de fam, juntament amb altres interns del CIE per evitar, precisament les deportacions massives. En aquell moment, algunes entitats ja van alertar que la seva deportació el podria posar en perill.

Ara l’associació que porta el seu nom, ha tornat a carregar contra el Ministeri d’Interior, per una deportació que consideren “legalment dubtosa”, i que va abocar l’activista a la seva situació actual. Així, l’associació ha recordat a les autoritats algerianes “el deure” de respectar la convenció contra la tortura. Paral·lelament, també ha fet una crida a totes les organitzacions de drets humans perquè segueixin “de prop el cas” d’Abdellah i garanteixin que “els seus drets no siguin violats amb impunitat”.