El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, considera que la vacunació dels treballadors contra la covid no ha de ser obligatòria. Argimon ha rebutjat la proposta del secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, que ha proposat suspendre de sou i feina els treballadors que no tinguin el passaport de la covid.

El conseller considera que a Catalunya no hi ha cap problema amb la vacunació. “No necessitem l’obligatorietat”, ha afirmat. De fet, creu que obligar els treballadors a vacunar-se podria ser, fins i tot, “contraproduent”. Argimon recorda que tant Catalunya com Espanya “estan a dalt de tot en vacunació”. Actualment, a Catalunya hi ha 5,8 milions de persones amb la pauta completa de vacunació, un 74,6 %.

Argimon també ha explicat que la Generalitat no té competències per convertir la vacunació contra la covid en obligatòria, sinó que hauria de ser mitjançant una llei estatal. Tot i això, afegeix que no sembla que el govern espanyol tingui intenció d’anar cap a aquest camí, tant per les converses que ha tingut amb el ministeri, com pel que s’ha parlat a les reunions del Consell Interterritorial de Salud.