La rehabilitació del Parc del Clot, reclamada pels veïns des de fa anys, està encallada perquè valdria un milió d’euros, uns diners que el districte de Sant Martí, ara per ara, no té.

Ho confirma en declaracions a betev´é el regidor de Sant Martí, David Escudé, que assegura que la rehabilitació de la part monumental del parc tindria un preu massa elevat, d’un milió d’euros, i que “encara no hi ha pressupost”. L’Ajuntament de Barcelona és conscient del mal estat del parc, en concret, de les arcades, i hi estan fent actuacions puntuals, com tasques de manteniment de l’enllumenat i del pont que el travessa, que es va millorar aquest estiu.

Arcades cobertes des de fa quatre anys

Les arcades dels antics tallers de Renfe són l’element més característic del Parc del Clot, però estan cobertes des de fa quatre anys, quan se’n van desprendre algunes pedres. El mal estat dels elements arquitectònics del parc s’ha estès i ara tots els vestigis que s’havien conservat dels antics tallers de la Renfe també s’han hagut de protegir per evitar accidents.

detall arcades clot

Segons el districte, es fa un manteniment del fossar, però els veïns demanen que s’hi faci una actuació integral. Per Gaspar Ferreruela, veí de la zona, ara s’hauran de gastar molts diners en aquesta reparació perquè van deixar de fer-ne manteniment: “Simplement havien de venir cada any i treure’n les herbes”, afegeix.

Antonia Bigordà, presidenta de l’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa, assegura que tornaran a dur el tema al Consell de Barris i demana que aquesta rehabilitació s’inclogui en els pressupostos del 2022. Els veïns no descarten mobilitzar-se de nou per demanar la reforma del parc. El gener passat ja van fer una cadena humana de protesta.