Amics de la Rambla i Clase han instal·lat a la Rambla un comptador gegant per denunciar els dies de retard que acumula la reforma del passeig. En el moment de la presentació, aquest dimecres, el comptador ja marcava “1.602 dies esperant la reforma de la Rambla”. El Pla de reordenació d’aquesta via es va aprovar definitivament en plenari el 27 de maig del 2016 i el projecte d’obres es va fer públic el 2 de novembre del 2018.

De prioritat a urgència

L’impulsor de la campanya “Reformem la Rambla”, Enric Pantaleoni, expresident d’Amics de la Rambla i propietari de la sastreria Modelo, ha volgut deixar clar que la posada en marxa del Pla urbanístic de la Rambla ha ser “ara o mai”. Pantaleoni assegura que el que havia estat fins ara una prioritat pels que viuen i treballen a la Rambla és ara una urgència. En el mateix sentit s’ha expressat el president actual d’Amics de la Rambla, Fermín Villar. Per ell, la reforma del passeig és cabdal per poder recosir els barris de Ciutat Vella, especialment tocats per la crisi econòmica generada per la pandèmia.

Falta de concreció

Els organitzadors de la campanya asseguren que el pla d’execució que hauria de donar llum verda a les obres de la Rambla hauria d’haver arribat al juny, però encara no han rebut cap tipus d’interlocució per part de l’Ajuntament. Per aquest motiu el comptador denunciarà aquesta falta de concreció per part de l’administració fins que la reforma es posi en marxa.

A banda del comptador, els organitzadors han penjat cartells als balcons d’alguns pisos de la Rambla, a la via pública i en algunes parades de metro de la plaça de Catalunya i Liceu. 

Per la seva banda, l’Ajuntament, tot i no oferir cap data concreta, assegura que la reforma de la Rambla és un element central per a la reactivació dels barris del centre que han estat especialment castigats per la pandèmia.